Haberler

J.K. Rowling Yeni Kitabı Ickabog’u Duyurdu: Kitap Ücretsiz Olarak İnternete Geliyor

J.K. Rowling karantina süresince eski projelerinden “Ickabog”u raftan indirdi. Yazar, eserden bölümleri internette ücretsiz şekilde yayınlamaya başladı.

Yazar, Twitter üzerinden yaptığı duyuruyla, Koronavirüs nedeniyle çocukların evde geçirdiği bu sürede sıkılmamaları adına aslında kita olarak çıkarmayı düşündüğü öyküyü ücretsiz olarak paylaşıyor.

Rowling’in The Ickabog adını verdiği öykü fikri aslında Harry Potter’ı yazarken aklına gelmiş. İlk taslaklarını da Potter’ı yazarken tamamlanmış. Hatta Ölüm Yadigarları yayınlandıktan sonra onun da kitap olarak basılması adına çalışmalara başlamış. Ancak bir süre sonra bu fikirden vazgeçmiş. Çünkü bir süreliğine de olsa çocuk kitaplarından uzaklaşmak istiyormuş.

Bu süreçte yetişkinler için yazdığı romanlar ile meşgul olan yazar, geçen haftalarda öykünün uzun yıllardır saklı olduğu tavan arasından inmesi gerektiğini düşünmüş ve tekrar çalışmalara başlamış.

Nihayet öyküyü tamamlamaya karar kıldığını söyleyen Rowling, birkaç hafta önce çatı katından inen tozlu kutunun fotoğrafını da Twitter üzerinden paylaştı.

Yeni Kitabın Harry Potter’la Bir İlgisi Yok

Kutuyu açmanın adeta bir zaman kapsülünü açmak gibi olduğunu belirten Rowling, çoğu metnin el yazması olduğunu ancak çok azının da çıktı olarak alındığını yine fotoğraflar eşliğinde gösterdi.

Yazar öyküyle alakalı paylaşımlara başlamadan önce daha en başında büyük harflerle uyarıda bulundu ve bunun bir Harry Potter spin-off’u olmadığını söyledi. Söz konusu Tweet dizisine hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Ickabog adlı öykü her gün kendisine özel hazırlanan theickabog.com sitesinde yayınlanmaya başladı. Şimdiden ilk 2 bölümü okuyabilirsiniz. Öykünün tamamlanması ise 10 Temmuz’u bulacak.

Ancak yazarın bir fikri daha var. Okurlardan kitabı kendisi için resmetmelerini ve hayal güçlerini en çılgın şekillerde kullanmalarını talep etti. Bölümler adına yapılacak çizimler arasından seçilenler, Kasım 2020’de yayımlanacak olan kitaplarda yer alacak.

Yazar son olarak bu kitaptan elde edeceği tüm gelirlerin Koronavirüs salgınından etkilenen insanlara bağış olarak gideceğini de açıklamalarına ekledi. Yazar, daha önce çıkardığı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ve Çağlar Boyu Quidditch kitaplarının haklarını da hayır kuruluşlarına bağışlamıştı.

Ne dersiniz? Sizce FantastikCanavarlar.com olarak bu öyküyü Türkçe çevirisiyle sizlerle buluşturalım mı? Yorumlarda belirtin!

* * *

* J.K. Rowling’den Kısa Öykü: Bir Sirius Black ve James Potter Macerası

Hakan Tunç

Cadılar Bayramında doğdum. Harry Potter severim. Teorilerin havada uçuştuğu o eski günleri özlüyorum. Çeşitli dergi ve gazete eklerine eleştiri yazıları kaleme alıyorum. Şimdilerde kurucusu olduğum Kayıp Rıhtım sitesinde Genel Yayın Editörlüğü işine devam etmekteyim.

Yorumlara bak

  • Bence çevirmelisiniz. Harry Potter ile ilgili olmasa da güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Şahsen ben çevirip burada yayınlarsanız çok sevinirim.

  • Aynen çevirirseniz çok memnun olurum. Öykü hakkında bilgim olursa belki resim çizmeyi denerim. Şimdiden kolay gelsin.