Haberler

James McAvoy Neredeyse “Harry Potter”da Rol Alacaktı: Ancak Teklifi Reddetti!

James McAvoy, Harry Potter filmlerinde genç Tom Riddle, yani Voldemort’u oynayabilirdi. Ancak önemli bir nedenden dolayı rolü reddetti.

James McAvoy, Harry Potter serisinin en önemli kötü karakterlerinden birini canlandırabilirdi. Ancak kariyerinin başlangıcında aldığı bir kararla bu fırsatı kaçırdı.

Ünlü İskoç aktör, Josh Horowitz’in Happy Sad Confused adlı podcast programında yaptığı açıklamada, Harry Potter film serisinde genç Tom Riddle rolü için seçmelere katıldığını ve neredeyse bu role seçileceğini söyledi.

McAvoy o dönemde henüz kariyerinin başlarındayken, yapımcıların kendisini ve 10 kadar başka aktörü bir süreliğine tutmak istediklerini belirtti. Yapımcılar bu süre zarfında aktörleri ellerinde tutup daha sonra aralarından seçim yapmayı planlamışlardı. McAvoy’a göre kendisine teklif edilen ücret o zamanlar için oldukça yüksekti ve yaklaşık 40.000 sterlin civarındaydı.

James McAvoy “Harry Potter” Filminde Oynama Teklifini Neden Reddetti?

Ancak bu teklif McAvoy’un yaklaşık yedi ay boyunca başka hiçbir iş yapamaması anlamına geliyordu. Durumu menajerine danışan James McAvoy, onun tavsiyesi üzerine teklifi reddetme kararı aldı. Menajeri ona kesinlikle kabul etmemesini ve başka işler yapmaya devam etmesini önerdi.

Bu kararın ardından oyuncu, haftalık 275 sterlin kazandığı bir tiyatro oyununda rol aldı. İlginç bir şekilde bu oyun sırasında “homofobik bir beyefendi” tarafından yuhalandığını da ekledi. Buna rağmen Harry Potter’ı reddettiği için pişman olmadığını, aksine bu deneyimin kendisini şekillendirdiğini söyledi.

Bu sırada Tom Riddle rolünü Harry Potter ve Sırlar Odası filminde Christian Coulson canlandırdı. Daha sonraki filmlerde ise Lord Voldemort karakterini Ralph Fiennes üstlendi. McAvoy’un yanı sıra ünlü aktör Eddie Redmayne’in de aynı rol için seçmelere katıldığı biliniyor.

James McAvoy Yeni “Harry Potter” Dizisinde Rol Alabilir

45 yaşındaki Hollywood yıldızı Voldemort rolünü kaçırmış olsa da, kariyerinde X-Men ve Split gibi filmlerdeki performanslarıyla dikkat çekti. Şu anda da yeni psikolojik korku filmi Speak No Evil’da rol alıyor.

James McAvoy’un Harry Potter serisinde rol almasını ister miydiniz? Sizce yeni HBO dizisinde rol alma ihtimali nedir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz. Ayrıca Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız da buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: Game Spot

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever. Azılı bir Potterhead.