Stuart Craig ile MACUSA ve Salem Anıtı’nın Olduğu Yerde Röportaj
Macusa’ya (Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kongresi’ne) ev sahipliği yapan bina neredeyse Gringotts Bankası kadar gösterişliydi. Oldukça büyük ve şaşalı olan bina altın rengi, zümrüt yeşili, kestane rengi ve siyahla kaplıydı. İçerisi işinde gücünde olan cadı, büyücü ve seherbazlarla doluydu. Burası Sihir Bakanlığı’nın Amerika’daki eş değeri tabii ki benzer derecedeki ihtişamı beklemek normal.
Hayal gücünüze küçük bir başlangıç noktası yaratmak adına, yapım tasarımcısı Stuart Craig’e içeri girdiğinizde tam olarak neler görebileceğinizi sorduk. Stuart Harry Potter’ın 8 filminin hepsinde çalıştı ve J.K. Rowling’in yarattığı yerleri hayata geçirmek konusunda bir zihinefend ustası kadar başarılıydı.
Stuart,“MACUSA’ya girdiğinizde büyük salona doğru uçan merdivenlerle karşılaşıyorsunuz. 229 metre uzunluğundaki bu binada hiç zemin yok. Dev bir kathedral gibi sadece yüzlerce pencere var. Büyük ihtimalle dikkatinizi çeken ilk şey ankakuşları olacak. Tam 12 metre uzunluğundalar! Altın rengi yapraklarla kaplı devasa yaldızlı ankakuşu heykelleri! Tam anlamıyla mükemmeller. Heykelleri baş heykelıtraşımız Bryn Court yaptı. Onun gibi yetenekli biri ekibimizde olduğu için oldukça şanslıyız.” diyerek bizi MACUSA’ya biraz da olsa götürdü.
Bryn de Stuart gibi Harry Potter’ın sinema evreninin saygın yaratıcılarından. Bryn daha önce Şamarcı Söğüt’ü, Riddle’ların mezar taşını ve Hogwarts’ın kapısı gibi birkaç şeyi daha inşa etmişti. Tabii ki bekleneceği gibi Fantastik Canavarlar için yaptığı işler de aynı derecede nefes kesici olacak.
Stuart Craig sözlerine Salem Anıtı hakkında konuşarak devam ediyor:
“Bu oldukça geniş boşluğun tam ortasında, Salem Cadıları için yapılan büyük bir anıt var. J. K. Rowling bunu senaryoya kendisi ekledi. Anıttaki cadılar gerçek hayattaki boyutlara göre biraz daha büyük bronzdan yapılmış heykeller. Kalabalığın ortasında duruyorlar böylece insanlar yürürken hem anıtın hem de cadıların yanından geçebilecekler.”
Salem Anıtı’ndaki her bir heykel 1692’de yapılan Salem Cadı Davaları süresince hayatını kaybeden cadıları temsil ediyor. Bu anıtın MACUSA’nın içinde olması, bu olayın Fantastik Canavarlar evrenindeki büyü dünyasını ne kadar derinden etkilediğini gösteriyor.