Kategoriler: Liste

James Potter Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

James Potter, Harry Potter Serisi boyunca varmış gibi hissettiğimiz ama aslında sadece geçmişi gösteren sahnelerde ortaya çıkan karakterlerden biri. Buna karşın, seri devam ettikçe James hakkında birçok şey öğrendik. Haydi, bunlardan birkaçına göz atalım!

1. James Potter, Filmlerde Arayıcı Olarak Gösterilmiş Olsa da, Gryffindor Quidditch Takımında Kovalayıcı Olarak Oynamıştır

2. James Potter, Öldüğünde Sadece 21 Yaşındaydı, Yani Lily ve James, Hogwarts’tan Ayrıldıktan Kısa Bir Süre Sonra Evlenmiş Olmalılar

3. James Hiçbir Zaman Sınıf Başkanı Olmasa da, Hogwarts’taki Yedinci Senesinde Öğrenci Başı Seçilmiştir

4. James Babasından Hem Yüklü Bir Miktar Para Hem de Görünmezlik Pelerini’ni Almıştır

Bu da hiçbir zaman geliri iyi olan bir mesleğe girmek zorunda olmadığı anlamına gelmektedir.

Potter’lar hakkında çok fazla bilgiye sahip olmasak da, ailesinin James’e ileri yaşlarda sahip olduğunu, onu çok pohpohladıklarını ve Hogwarts’a ilk başladığında James’in oldukça şımarık olmasına neden olduklarını biliyoruz.

5. Pottermore’dan Öğrendiğimize Göre, Lily’nin James’i İlk Kez Petunia ve Vernon İle Tanıştırması İyi Gitmemişti ve Bu, Çiftler İçin Kötü Bir İlişkinin Başlangıcı Olmuştu

Tanıştıkları zaman James, yarış süpürgesini ve Gringotts’taki altın varlığından bahsederek Vernon’a sataşmıştı, bu da Vernon’u oldukça kızdırıp oradan hiddetle ayrılmasına sebep olmuştu. Bundan sonra James Vernon ile barışacağına söz vermiş olsa da bu sözünü yerine getirmedi.

Bunların dışında James Potter ile ilgili bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz!

BONUS:

J.K. Rowling’in Kaleminden Bir Sirius Black ve James Potter Macerası Okumak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz!

Yağmur Kırlangıç

1996 yılının Kasım ayında İzmir'de doğdum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. 5 yaşında Harry Potter serisiyle ilk kez tanıştığımdan beri bu seri hayatımın en önemli bölümlerinden biri olmaya devam etti. Bir gün Harry Potter kitapları olur da bir kere daha tercüme edilirse bunu yapan tercüman ben olmak istiyorum.

Yorumlara bak

  • Yanlış hatırlamıyorsam melez prensde snape düşünceli deki anılarda James in bir önceki maçta yakalasığı snicht le oynuyodu buda yakalayıcı olduğunu göstermez mi ?

    • o maçta yakaladığı snitch değildi kitapta da aşırdığını söylüyordu zaten :)

  • Yanlış hatırlamıyorsam melez prens kitabında snape in düşünselinde james potter altın snitch i serbest bırakıyor ve biraz uzaklaşmasına izin verdikten sonra tekrar yakalıyordu, hatta sirius bunu yapmaya son vermesini söylüyordu

    • O sahne beşinci kitaptaydı. James kovalayıcı olsa da hava atmak için snitch çalıyordu. Yani bu sahne onun arayıcı olduğunu göstermez, Harry'nin yeteneğinin nereden geldiğini gösterirdi.

  • Yazar James Potter karakterini ayrıntılandırmadığı için serinin en yanlış anlaşılan karakterlerinden biridir. Hele ki Snape'in dokunaklı hikayesi patlak verince bazı kesimlerin doğrudan düşmanı olmuştur. James ile ilgili küçük ayrıntılar bilinir ama büyük resim gözden kaçar sürekli. James Potter safkan ve varlıklı bir ailenin tek çocuğuydu. İsteseydi Voldemort'un yanına katılıp safkan bir evlilik yapar ve Malfoylar gibi her şeyden kurtulurdu. Hayatta olurdu. Bu derece varlık içinde doğup şımartılmasına rağmen dostluğu ve aşkı seçti. Snape gibi kusurunu çok büyük hasarlar verdikten sonra fark etmedi. Kendi şımarıklığını ve kibrini kimseye büyük zarar vermeden fark etti, öyle ki Rowling bunu ispatlamak için James'i öğrenciler başkanı yaptı. Okulda Remus için yaptıklarını anlatmaya gerek yok. Kendi safkan çizgisini yok ederek Lily'yle evlendi. Hogwarts'tan ayrıldıklarında Rowling'in de dediği gibi Lily, Peter ve Remus'a maddi olarak o baktı. Bir safkan olarak Voldemort'a karşı savaştı. Ondan oğluna kalan dostluk, fedakarlık, cömertlik ve cesarettir. Snape'in bu noktaya ulaşması için birkaç ceset gömüp yılların geçmesi gerekecek, bildiğiniz gibi.

    • Bu güzel açıklama için çok teşekkürler. Snape'e gösterilen (haklı ama biraz fazla) empati genel olarak James Potter'a gösterilmiyor. Bu da dediğiniz açıklamalar ile ilgili. Karakterin ayrıntılandırılmaması, genel olarak eskide geçen ve üstünde durulmayan bir aşk hihayesi Lily ve James'in aşkı. Ama Lily'nin birlikte büyüdüğü, çoğu özel şeyi paylaştığı Snape yerine aile kurmak için James'i seçmesi bile bize ışık tutmalı aslında...

  • James potter melez prens te bir snicth ile oynamiyor muydu yani digal olarak arayici olmasi gerekmez mi

  • Severus Snape'in sevilmeyi hakkettiğini ama Potterhead'lerin bunu aşırıya kaçırarak James'e düşman olarak haksızlık ettiklerini düşünüyorum. Evet, Severus çok şey başardı, aşkının kanıtladı ve aşık olduğu kadının oğlu için gelmiş geçmiş en karanlık büyücünün karşısında korkusuzca durdu ama bu şu gerçeği değiştirmez; Severus geç kalmıştı. Lily'yi kurtarmak için artık çok geç ve kendi suçluluk duygusunu yok etmek için Harry'yi korudu. James ise tam zamanında değişime uğradı. Tam da vaktinde iyi birine dönüştü ve Lily'nin kalbini kazandı. Severus'un aşkı için değişmeyi göze alamaması James'in suçu değil. James Potter bir safkan ve isteseydi Voldemort'tan yana olabilirdi, ama o dostluğu ve aşkı seçerek ölümü göze aldı. Çoğu kişi ergenlik yıllarında tam bir pislik olabilir, önemli olan değişime cesaret edebilmektir. O harika bir dost, harika bir koca, harika bir baba ve harika bir insan olmaya çabaladı. Severus ise sadece kaçtı. Kısacası James'i sevin ve ona düşman olmayın. Iyi biri olmaya çabalamak suç değildir.

  • Babasından kalan yüklü miktardaki paranın yarısını kurtadam olduğu için iş bulamayan remus'a verdi

  • Ben james Potter ile ligili bir teori biliyorum okuduğumda göre remus lupin ve James in ruhları yer değiştirmiş. Doğru mu bilen var mı?