Kategoriler: ListePottermore

Önyargılarınızı Yıkacak 6 Slytherin’li

Slytherin taraftarlarını buraya alalım çünkü bu yazımızda ne kadar haklı olduğunuzu kanıtlayacağız!

Belki tipik bir Slytherin öğrencisisiniz belki de Slytherin’e karşı sempatiniz var. Sevginizin nedenini bilemiyoruz ama biri size Slytherin karşıtı bir şey söylediğinde ona nasıl cevap vereceğinizi biliyoruz. Her ne kadar Hadrid, Harry’e,  “Sapıtan cadılar, büyücüler içinde Slytherin’de bulunmamış tek kimse yok.” diyerek daha serinin en başında önyargı oluşturmuş olsa da Slytherin’e seçilip büyücülük dünyasını aydınlatan mükemmel büyücü ve cadılar da mevcut. Bunlardan birkaçına hep birlikte bakalım!

1. Regulus Black

Aklımıza R.A.B olarak kazınan Regulus Arcturus Black, Sirius Back’in kardeşi. Sirius’un hakkında ne pozitif ne de negatif düşünceleri olsa da aslında büyük bir cesaret göstererek öldü. Voldemort’a karşı çıkarak hortkuluklardan birini bulunduğu yerden çıkartmış, yerine sahtesini koymuş ancak yok edememişti. Bu uğurda ölen Regulus, yetenekli bir büyücüydü. Hayatın boyunca düşmanlık duyduğun Voldemort’a karşı çıkmak büyük cesaret gerektirir ama eğer karşı çıktığınız sizin lordunuz ise bu daha da cesaret gerektirir. Regulus’u bu cesur davranışı nedeniyle saygıyla anıyoruz.

2. Severus Snape

“- Bunca zaman sonra, öyle mi?
– Her zaman.”

Snape ilk bakışta tipik bir Slytherin’liye benziyordu. Asık suratı ile çok sevilen bir karakter değildi ancak Snape’in bu sözleri serinin en çarpıcı cümlelerinden biri haline geldi. Bu cümleler Slytherin binasındakilerin de sadık, cesaretli ve fedakâr olabileceğinin göstergesiydi. Son nefesine kadar Lily’i sevdi ve onun gözlerine bakarak öldü. Tüm bunların dışında iyi bir büyücüydü. İksir ve zihin kontrolü konusunda çok yetenekliydi.

3. Merlin

Kim Merlin ile aynı binada olmak istemez ki? En ünlü ve saygın büyücülerden biri olan Merlin de bu binadaydı ve sadece bu bile binaya saygınlık getirmeye yeter de artar bile. Şaşırmamak lazım. Nihayetinde Slytherin’lilerin bir özelliği de azimli olmaları.

4. Horace Slughorn

Tom Riddle’a hortkuluklardan bahseden Slughorn ilk başta pek sevimli görünmemişti. Ünlü ailelerin çocuklarına özel muamele yapan ve başarılı öğrencileri koleksiyonuna katmaya çalışan iksir hocası, Aragog’un cenazesinde Hagrid’i teselli ederek kalbimizi kazanmaya başlamış olsa da bu hareketinin arkasında da değerli bir zehri almak vardı tabi ki. Tüm bu davranışları Slytherin’in kötü imajını desteklerken Hogwarts Savaşı‘nda Voldemort’a karşı savaşarak her Slytherin’liye bir ölüm yiyen olarak bakmamamız gerektiğini kanıtlamış oldu.

5. Andromeda Tonks

Nymphadora Tonks’un annesi ve Sirius’un en sevdiği kuzeni, ailesine karşı çıkarak Muggle doğumlu olan Ted Tonks ile evlendi. Kardeşlerinin Bellatrix Lestrange ve Narcissa Malfoy olduğunu düşündüğümüz de bu, pek de kolay olmamış olsa gerek.

6. Isolt Sayre

Isolt Sayre, Hogwarts’ta okumadı ama Salazar Slytherin’in soyundan olması yeşil cübbeyi giymek için yeterli bir sebepti. Her ne kadar Slytherin kanından gelse de küçüklük hayali Rawenclaw’a katılmaktı. Kuzey Amerika’da Ilvermorny Cadılık ve büyücülük Okulu‘nu kuran Sayre, atalarının aksine saf kan aşığı bir insan değildi. Muggle ya da Muggle doğumlu büyücüleri küçük görmedi aksine onlardan biri ile evlenerek Slytherin’in saf kan zincirini bozmuş oldu.

Şeyma Nur Ertekin

1994 yılında Ankara'da doğdum. Manisalıyım. Mektubumun artık gelmeyeceğine kanaat getirince ODTÜ'de okumaya karar verdim ve şu an son sınıftayım. Kitap okumaya ve fantastik dünyaya ilgim Harry Potter serisi ile başladı ve heyecanım ilk günkü gibi devam ediyor. Yaptığım çeviriler ile seriyi sevenlere yardımcı olmaya çalışıyorum.

Yorumlara bak

  • Hiçbiri favori karakterim olmadı. Bi kere isolt slytherin bile değil. Merlin'in Hogwarts'ta okuduğu kesin değil. Regulus ve Severus ölüm yiyen olmak gibi büyük bir hata yaptılar. Ama Severus'un geri dönüşü mükemmeldi ona laf yok. Slughorn arada eğlenceli olsa da karakter olarak pek sevilecek bi yapısı yok. Andromeda hakkında bildiğimiz kötü bir şey yok. Anlaşılan o da Sirius gibi ailesini pek sevmiyor. Başka da slyhterin yok. Anlaşılan hâlâ slyhterinlerin çoğu kötü. DO'da hiç slyterin yoktu. Hogwarts savaşında bütün slyhterin binası kaçmıştı hatırlatırım. Bilinen sadece bizim Malfoy ve tayfası kalmıştı onlar da iyi niyetli değildi. Ben de Harry gibi slyhterin binasında biri gördüm mü iki kere düşünürüm. Severus gibi bi slyhterin bir daha gelmez.

    • Merhaba bence bu eski kafanizi degistirmeniz gerekecek ona bakilirsa her gryffindor da mükemmel degikdi ben de bur gryffindorum ama kalbimdeki bina shlytherin her insan hata yapar ve 2. Şansı hak eder regukus da severus da hatalarini anladilar ve harry nin voldemortu yenmesinde neredeyse harry kadar buyuk bir rol oynadılar bu yüzden kim ne derse desin shlytherin harika bir bina ve sonsuza dek oyle kalacak

  • Bir Slytherin'li olarak yazıyı beğendim. Snape başkanın yolundayız. Gerçi Gryffindor'u istiyordum ama Slytherin'mişim.

  • Ben bu listede Narcissa'nın da olması gerektiğini düşünüyorum,o olmasaydı Büyücü Dünyası sağ çıkamazdı çünkü.

      • Çünkü Harry öldü diyerek Voldemort'a yalan söylüyor. Bu da onun aslında görüldüğü kadarıyla kötü olmadığını gösteriyor.

  • Çünkü Narcissa Voldemort harry potterı öldürdüğünde kontrol etmek için eğildiğinde ölmediğinin farkına vararak öldü demişti gerçi yine bir çıkarı vardı Dracoyu sormuş idi . :D

  • slytherine karşı neden herkes bu kadar ön yargılı ben de slytherinim ve ayrıca merlin slytherinliydi ve gayet iyiydi

  • Bende bir slytherinli olarak söylüyorum her slytherinli kötü değildir bu önyargı yı kaldırın artık ayrıca benim en sevdiğim karakter lerden biridir draco malfoy

  • az önce Slytherin binası mensubu olduğumu öğrendim iz ce de Slytherin ler o kdar kötümü yaaa mesela ben azimliyim ama kötü biri değilim insanlar bei sever...

  • Bana göre Slytherin'ler hala kötü ama tabii ki aralarında istisnalar var. Bunlar sizin yazdığınız 6 kişi ve Narcissa Malfoy. Hatırlatırım Cissy Harry'nin yaşamasına ve Hogwarts savaşına büyük katkıda bulunmuştu. O yüzden Narcissa'yı bekledim. 😉