Haberler

Gary Oldman, Yeni “Harry Potter” Dizisinde Profesör Dumbledore’u Canlandırmak İstiyor

Gary Oldman yeni Harry Potter dizisi ile Büyücülük Dünyası’na geri dönebilir. Ancak ünlü oyuncu bu sefer Sirius Black yerine Albus Dumbledore karakterine hayat vermek istiyor.

Film serisinde canlandırdığı Sirius Black karakteriyle Potterhead’lerin gönlünde ayrı bir yer edinmiş olan ünlü aktör Gary Oldman, yeni Harry Potter dizisinde Hogwarts’ın müdürü Profesör Albus Dumbledore rolüne talip olduğunu açıkladı.

Büyücülük Dünyası hayranları için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor. HBO’nun Harry Potter kitaplarını televizyona uyarlama planları devam ederken, serinin sevilen oyuncularından Gary Oldman’dan sürpriz bir açıklama geldi. 66 yaşındaki Oscar ödüllü aktör, yeni dizide rol almaya sıcak baktığını belirtti.

IndieWire’a verdiği röportajda Oldman, “Sirius’u çok seviyorum. Yeterince yer almadı. Ortaya çıktı ve sonra tülün arkasına geçti,” diyerek eski rolüne olan sevgisini dile getirdi. Ancak yeni dizi için farklı bir role göz diktiğini de sözlerine ekledi:

“Birkaç yıl içinde Dumbledore’u oynayabilirim.”

Gary Oldman’ın açıklaması hayranları heyecanlandırırken, aynı zamanda dizinin cast sürecine dair ipuçları da verdi. Ünlü aktör “Tamamen yeni bir oyuncu kadrosu seçeceklerine bahse girerim,” diyerek, dizinin film serisinden farklı bir yol izleyeceğini ima etti. Dizide hiçbir eski oyuncunun yer almayacağı daha öncesinde de konuşuluyordu. Ancak Oscar ödüllü bir aktörün böyle önemli bir rol için yaptığı çağrı da dikkatlerden pek kaçacak gibi durmuyor.

Gary Oldman, Yeni Harry Potter Dizisinde Albus Dumbledore’u Canlandıracak Kadar Yaşlandı

HBO CEO’su Casey Bloys, dizinin “2026-2027 sonlarında” yayınlanmasının beklendiğini açıkladı. Bu da Oldman’ın Dumbledore rolü için yaş olarak uygun olabileceğini gösteriyor. İlk Harry Potter filminde Dumbledore’u canlandıran Richard Harris 71 yaşındayken, Michael Gambon ise Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminde role 64 yaşında başlamıştı.

Dizinin yapımcıları arasında Succession dizisinden tanınan Francesca Gardiner ve Mark Mylod bulunuyor. Mylod aynı zamanda Game of Thrones dizisinde de yönetmenlik yapmıştı. HBO, dizinin “sadık bir uyarlama” olacağını ve 10 yıllık bir planlama yapıldığını duyurdu.

Şu anda oyuncu seçmeleri süreci devam eden dizide, Harry, Ron ve Hermione karakterleri için açık bir çağrı yapıldı. HBO, “kapsayıcı ve çeşitli bir oyuncu kadrosu” oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Oldman daha önce Harry Potter filmlerindeki performansını “vasat” olarak nitelendirmişti. Ancak Cannes Film Festivali’nde yaptığı açıklamada, bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve aslında karaktere farklı bir yaklaşım getirebileceğini kastettiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Gary Oldman, Ebeveynliğini Kurtaran “Harry Potter” Serisine Teşekkür Etti

Gary Oldman’ın yeni Harry Potter dizisinde Albus Dumbledore’u canlandırma olasılığına sizler nasıl yaklaşıyorsunuz? Yoksa yine Sirius Black rolüyle mi yer almalı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde yazabilir, dahası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Ek olarak Büyücülük Dünyası temalı bir foruma konuk olmak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: People

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever. Azılı bir Potterhead.