Haberler

Harry Potter Koronavirüs Sonrasında Çin Sinemasına Geliyor

Harry Potter filmleri Çin’de yeniden açılan sinemalara 3D ve 4K formatlarda geliyor. Warner Bros., Koronavirüs sonrası salonları cazip kılmak istiyor.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede pandemi haline gelen Koronavirüs, etkisini tüm dünyada göstermeyi sürdürüyor. Çin, virüsün çıkış yaptığı ülke olarak en büyük hasarı alan yerlerden birisi. Ancak yavaş yavaş durumu toparlıyorlar. Ülkede sinema salonları yavaş yavaş yeniden açılıyor. Warner Bros. ise ülkeye Harry Potter filmlerini yeniden getiriyor. Üstelik 3D ve 4K formatlarda!

Corona Virüsü salgını 2020’yi kâbusa çevirmeye devam ediyor. Dünya üzerinde 260 binden fazla insanın enfekte olmasına ve 11 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan Koronavirüs, birçok ülkede hayatı durma noktasına getirdi. Karantinalar, iptal edilen, ertelenen fuarlar, etkinlikler; kapatılan sinemalar, dükkânlar, iş yerleri derken ekonomi de büyük hasar aldı.

Çin ise yavaş yavaş salgını durdurmayı başardı. 18 Mart’ta ilk defa ülke içi kaynaklı hiç Covid-19 vakasının yaşanmadığı belirtildi. Uzun süredir kapalı olan kimi iş yerleri açıldı. Bunlar arasında bazı sinemalar da vardı.

Warner Bros., Koronavirüs Salgını Sonrası Çin’deki Sinemaları 3D ve 4K Harry Potter Filmleri ile Kalkındıracak

Çin’de sinema salonları yavaş yavaş yeniden açılıyor. Dağıtım şirketleri ise seyirciyi salonlara çekmek için yeni planlar yapıyor. Warner Bros.’un Çin için belirlediği stratejide ise özne Harry Potter olacak. Eski popüler filmleri izleyiciye sunarak bu alışkanlığı yeniden kazandırmak isteyen WB, önceliğini Büyücülük Dünyası’na verdi.

3 boyutlu ve 4K çözünürlük özellikleriyle dikkat çeken Harry Potter, restorasyondan çıkmış yeni kopyalarla vizyona girecek.

İlk adım olarak seçilen Harry Potter ve Felsefe Taşı için bir vizyon tarihi belirlenmiş değil. Ancak Çin’in bilet uygulamalarından Maoyan’a göre bu tarih 30 Nisan olarak açıklanıyor.

2002 tarihli Felsefe Taşı filmi Çin genelinde 10 milyon dolarlık bir hasılat elde etmişti. Büyücülük Dünyası’nda geçen Fantastik Canavarlar ise 80 milyon dolarlık hasılata ulaşmayı başarmıştı.

China Film Group ise yakın zamanlarda önemli seyirci sayısına ulaşmış bazı filmleri yeniden vizyona sokacağını belirtiyor. Capharnaüm, Wolf Warrior 2 ve The Wandering Earth filmleri bunlardan bazıları.

Çin’de bazı küçük sinemalar ise çoktan hizmete başladı bile.

Siz bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

* * *

* Fantastik Canavarlar 3 Çekimlerine Koronavirüs Engeli

Not: Bu haber ilk olarak diğer projemiz Kayıp Rıhtım’da yayınlanmıştır.

Kaynak: Box Office Turkiye

Hakan Tunç

Cadılar Bayramında doğdum. Harry Potter severim. Teorilerin havada uçuştuğu o eski günleri özlüyorum. Çeşitli dergi ve gazete eklerine eleştiri yazıları kaleme alıyorum. Şimdilerde kurucusu olduğum Kayıp Rıhtım sitesinde Genel Yayın Editörlüğü işine devam etmekteyim.