Kategoriler: Liste

Nymphadora Tonks Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Şey

Herkesin sevdiği Hufflepuff’lı çılgın ve sempatik Nymphadora Tonks hakkında bazı gerçekleri MuggleNet bir araya getirmiş. Bizler de sizler için bu maddeleri Türkçeye aktardık!

1. Herkesin bildiği gibi, bir Seherbaz olmak oldukça zordur ve Profesör McGonagall’dan öğrendiğimiz kadarıyla Tonks Bakanlık tarafından alınacak son Seherbazlardan biridir –Hogwarts Savaşı’ndan sonra Seherbaz olan Harry’den önce-. Sakar bir kadın olmasına rağmen, açıkça görülüyor ki Tonks becerikli bir cadı.
2. Hiçbir zaman kullanmamasına – ve kimsenin kullanmasını sevmemesine – rağmen Tonks’un adı Nymphadora’dır. Bu Yunan ismi, “Nymph’lerin hediyesi” anlamına gelmektedir. Yunan Mitolojisindeki Nymph’ler şekil değiştirebilen dişi ruhlardır.
3. Şeklini ve cismini kendi iradesiyle değiştirebildiği için isminin anlamı Tonks ile oldukça ilişkilidir. Bu yetenek Harry Potter dünyasında Metamorphmagus olarak adlandırılır ve oldukça nadirdir. “Meta” değişmek, “morph” biçim ve “magus” büyü anlamlarına gelmektedir. Ayrıca Tonks bu yeteneğini oğlu Teddy Lupin’e aktarmıştır.
4. Tonks’un Remus Lupin’le ilişkisi ikisi de Zümrüdüanka Yoldaşlığı için çalışırken gelişir. Tonks, Remus hakkındaki düşüncelerini Yoldaşlık için olan bir görev sırasında açığa vurur ve şunları söyler.

“Kime aşık olduğumu açıkça görebilirdin, eğer kendin hakkında bu kadar suçlu ve üzgün hissetmeseydin.”

5. Tonks, Remus’la Kuzey İskoçya’da yerel bir büyücü barından şahitler bularak evlenir. Çok zaman geçmeden, Tonks hamile kalır.

Sizin Tonks karakteri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yorumlarınızı bize iletmeyi unutmayın!

Evren Ergen

1995'te Eskişehir'de doğdum. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşımda Harry Potter sayesinde fantastik edebiyatla tanıştım. Kitapları ve teorileri çok seven biriyim. En ince ayrıntıları keşfetmek için kitapları kaç kez baştan okuduğumu bilmiyorum. Roleplay sitelerinin köşelerinde Harry Potter ağırlıklı olmak üzere yazılar yazdım ve çeşitli alanlarda amatör çeviriler yaptım. Elimde asayla büyü yapmaya çalışmaya devam ediyorum. Bir gün başaracağımı düşünerek Hogwarts mektubumu inançla bekliyorum.

Yorumlara bak

  • Favori karakterlerimden. Kesinlikle çok havalı ve çok iyi biri. Ölmesine çok üzülmüştüm.

  • Çok sempatik sevimli bi karakter keşke filmlerde daha çok görseydik zaten Tonks'u bırak Remusla ikisini doğru düzgün herhangi bi sahnede bile göremeden öldüler...

  • Tonks benim aşkım lanet olsun ki filmde en fazla 15 defa 3 saniye gördük Rowling kitapta yeterince bahsetmiş oysaki kitapta anlatılanlar ile filmde çok fark var keşke zamandan geri gidip bu hatayı düzelte bilsek

  • Kitapta her "N'aber Harry" dendiğinde kesin Tonks diyorum ve Tonks çıkıyor. Tonks'la bağdaştırdığım cümle "N'aber Harry" cümlesi

  • Bildiğim kadarıyla ismin anlamı güzel olmasına rağmen kendisi ismin anlamını saçma buluyor