Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un Türkçe Baskısı Raflarda!

Ve nihayet beklediğimiz o gün geldi! Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu‘nun yetkin çevirisiyle, sekizinci hikaye Harry Potter ve Lanetli Çocuk, bugün itibariyle raflardaki yerini almaya başladı!

John Tiffany ve Jack Thorne tarafından kaleme alınan ve J.K. Rowling‘in de danışman olarak yardım ettiği tiyatro oyununun özel baskısı nihayet Türkçe olarak raflarda. Orijinalinden yaklaşık 3 ay sonra, Harry Potter serisinden de aşina olduğumuz Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu‘nun çevirileriyle, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle bizlerle buluştu.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın bittiği yerden başlayan ve sağ kalan çocuktan ziyade ikinci neslin, yani oğullarının macerasını anlatan bu kitabın tanıtım yazısına gelin hep birlikte göz atalım:

Sekizinci Hikâye. On Dokuz Yıl Sonra…

Harry ait olduğu yerde durmayı reddeden bir geçmişle boğuşurken, en küçük oğlu Albus da istemediği bir aile mirasının yükünü omuzlarında taşımakta zorlanır. Geçmişle gelecek uğursuzca iç içe geçerken hem baba hem oğul tedirgin edici bir gerçeği, bazen karanlığın beklenmedik yerlerden geldiğini öğrenir.

“Harry Potter ve Lanetli Çocuk”, J.K. Rowling, John Tiffany ve Jack Thorne’a ait yeni bir özgün hikâyeden yola çıkarak Jack Thorne’un yazdığı yeni bir oyun. Bu oyun sadece sekizinci Harry Potter hikâyesi değil, aynı zamanda tescilli olarak sahneye koyulan ilk Harry Potter hikâyesi. 30 Temmuz 2016’da Londra West End’de gerçekleşen prömiyerin hemen ardından Sahne Metni Özel Baskısı, dünyanın dört bir yanındaki okuyucuları Harry Potter, arkadaşları ve ailesinin devam eden yolculuğuyla buluşturuyor.

360 sayfalık kitabın etiket fiyatı 22,00 TL. İnternet üzerinden daha ucuza temin etmekle birlikte aynı zamanda İstanbul Kitap Fuarı’nda da olacağı için mutluyuz!

Kitabı sipariş eden Fantastik Canavar okurları var mı? Varsa elinize ulaştı mı? Bilgileri bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un İlk 2 Bölümünü Tadımlık Olarak Okuyabilirsiniz!

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Kitabını Yorumluyoruz!

Hakan Tunç

Cadılar Bayramında doğdum. Harry Potter severim. Teorilerin havada uçuştuğu o eski günleri özlüyorum. Çeşitli dergi ve gazete eklerine eleştiri yazıları kaleme alıyorum. Şimdilerde kurucusu olduğum Kayıp Rıhtım sitesinde Genel Yayın Editörlüğü işine devam etmekteyim.

Yorumlara bak

  • Ön sipariş ile almama rağmen kargoya bugün verildi. 7 Kasım'da elime ulaşacağını iddia ediyor site. İşlerini biraz ciddiye alsalar her şey çok güzel olacak...

  • D&R'dan aldım 20 Ekim civarı. Dün elime ulaştı. Doğal olarak 1 günde bitirdim. Tek söyleyebileceğim mükemmeldi ufak tefek hatalar daha doğrusu mantık hataları olmasına rağmen.

    *** SPOILER ***
    Harry'nin Voldemort'un kılığına girebilmesi (çok özlü iksir) çok saçmaydı. Voldemort'tan bir eşyaya veya bedeninden bir şeye sahip değillerdi. Ayrıca Voldemort'un hüküm sürdüğü gerçeklikten Scorpius gölde kurtulduktan sonra bir anda yanında Albus belirmişti. O kurtulma kısmını tam işleyememişler orada noluyor lan? dediğim anlar oldu.
    *** SPOILER SONU ***

    Genel olarak oldukça iyi kitaptı. Filminin gelmeyeceğini söyleyebilirim çünkü diğer 8 filme nazaran çok daha fazla bir bütçe gerektirecek senaryoya sahip. Sırf diyalogları içermesine rağmen bir tiyatro metni olmasına rağmen okuyucuya geçirilebilecek en iyi duygulara sahipti. Alın.

    • Aslında Harry,Voldemort'un kılığına çok özlü iksirle değil Biçim Değiştirme Büyüsüyle girdi.Etkisi zaten o yüzden o kadar kısa sürdü.

      • Harry Potter 'ın başk Kitabını Önerir misin Bir de nerede En Uygun NeReDe SaTıLıYoR?

  • spoiler
    @Barış Bulut
    Harry Voldemort'a dönüşürken çok özlü iksir içmedi zaten. O kısmı tekrar okumanızı tavsiye ederim. Hermione ve diğer büyücüler biçim değiştirdi ona. Orayı biraz daha ayrınıtlı yapsalar iyi olurdu. Ama zaten roman değil. Ek olarak bi tane bile açıklama yok.

    Kitap dün elime ulaştı. Ben de 24 saat içinde bitirdim tabi. Biraz hayal kırıklığı biraz göz yaşı biraz aksiyon derken bitti gitti kitap. Yarısını sevdi. Yarısını sevmedim kitabın.

    Umarım ilerde gerçek bir J.K Rowling romanı okuruz. Böyle bir tiyatro metni değil

  • Bende siparişimi verdim heyecan ile bekliyorum bakalım. Orjinal dilde basılan biraz pahalı ama kendi dilinde de okuyacağım en kısa sürede. Sözcü kitabevinden uyguna sipariş verdim bugün gelir umarım.

  • Ben Alcamda Tavsiye Ediyormusunuz Bu Kitabı?...
    Aslında Felsefe Taşını Alıcaktım aMa Bana 47TL DDediler Alıcağm Yerden O Yüzden Almadım
    Harry Potter'ın Yada Başka Bir Kitap Tavsiye Ederseniz sE-inirim :)