Haberler

J.K. Rowling, Cormoran Strike 5. Kitap Adını Duyurdu: “Troubled Blood”

J.K. Rowling’in Robert Galbraith takma adıyla yazmaya başladığı Cormoran Strike serisinde 5. kitaptan yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Serinin beşinci basamağında kitap adı belli oldu: “Troubled Blood

J.K. Rowling serinin 5. kitabına son noktayı koyduğunu geçen haftalarda duyurmuştu. Yeni gelen haberlerle birlikte kitabın adı da belli olmuş oldu. Cormoran Strike #5: Troubled Blood için geri sayım başlıyor!

J.K. Rowling, Cormoran Strike serisinin beşinci kitabını bu yılın başında tamamladığını doğruladı. Robert Galbraith takma adıyla yayımlanacak romanın başlığı da böylece belli oldu. Troubled Blood, 29 Eylül 2020’de yayımlanacak. Eserin konusu hakkında ise henüz herhangi bir bilgi yok.

Türkçeye Belalı Kan olarak çevirebileceğimiz kitabın kapak görseli ise henüz paylaşılmış değil. Hayranların kapak görseli merakı ise bir süre daha devam edecek gibi. Yakın zamanda duyurulacak kapakla birlikte, okurlar serinin 5. kitabına ait ipuçları bulmayı umut ediyor.

Troubled Blood yayımlandığında, bir önceki roman Lethal White’ın yurt dışında yayınlanmasının üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmiş olacak. Lethal White’ın yayımlanmasından çok kısa bir süre sonra, romanın televizyon uyarlanması da gelmişti. Strike adlı BBC dizisinde Tom Burke ve Holliday Grainger; Strike ve Robin karakterlerini canlandırmıştı.

Cormoran Strike Türkçe Baskıları Geriden Geliyor

Lethal White’ın ne zaman Türkçe olarak raflardaki yerini alacağı da elbette çoğu hayranın hevesle beklediği bir tarih. Serinin dördüncü kitabının yayın tarihine dair sorulan sorular henüz net bir yanıt bulabilmiş değil. Cormoran Strike serisinin eserleri dilimize Pegasus Yayınları tarafından kazandırılıyor.

Troubled Blood’ın yurt dışı çıkış tarihi 29 Eylül 2020 olarak duyurulsa da bizler Türkçede henüz dördüncü kitabı okuma fırsatı bulamadık. Bu durumda 5. kitabın Türkçe çevirisi için en iyi ihtimalli tahmin 2021 yılı gibi gözüküyor.

Serinin beşinci kitabı Troubled Blood’ın, dizi uyarlaması Strike’ın gelecek sezonlarında karşımıza çıkacak olaylarla ilgisi olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Bu seri J.K. Rowling’in Harry Potter kitapları kadar geniş kitlelere ulaşmamış olsa da polisiye ve gizem türlerini seven okurların ilgisini üzerinde tutmayı başarıyor.

Peki siz seriyi takip eden okurlardan mısınız? Yeni kitaptan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

* * *

* J.K. Rowling ve Polisiye Üzerine Biraz Konuşalım

Dilek Yılmaz

1985 İzmit doğumluyum. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mezunu, Kimya Yüksek Mühendisiyim. 10 yılı aşkın süredir İzmir’de yaşıyorum. Sihir Başlasın’da uzun süre yöneticilik ve site sahibeliği yaptım. Bunun dışında Sanal Hogwarts ve diğer birkaç oluşumda kısa süreli görevlerim oldu. Uzun yıllardır da Harry Potter’ın amatör çeviri gruplarında aktif yer alıyorum. ‘Okyanus’ nicki sanıyorum eski potterheadlere bir şeyler çağrıştıracaktır (: Harry Potter dünyası her zaman tüm dertlerimi unuttuğum, zihnimi yenilediğim bir sığınak benim için.