Holliday Grainger, J.K. Rowling’in Polisiye Dizisi Cormoran Strike’da Oynayacak!

holliday-grainger-cormoran-strike

İngiliz aktör Holliday Grainger, J.K. Rowling‘in Robert Galbraith takma adı ile yazdığı çok satan polisiye romanının uyarlaması olan, BBC’nin yeni dizisi “The Strike Series“de oynayacak!

Grainger, başrol Cormoran Strike‘ı canlandıran Tom Burke‘un yanında Robin Ellacott‘u oynaması için seçildi.

Seri üç saatlik bir bölümle “The Cuckoo’s Calling (Guguk Kuşu), iki saatlik bir bölümle “The Silkworm(İpek Böceği) ve yine iki saatlik bir bölümle “Career of Evil“den (henüz Türkçeye çevrilmedi) oluşacak. Dizinin çekimlerine bu ay Londra’da başlaması bekleniyor.

Son olarak “Lady Chatterley’s Lover”’da Lady Constance Chatterley rolüyle gördüğümüz Grainger, Londra’nın Denmark sokağında minik bir ofisi olan özel dedektif Strike’ın asistanı Robin‘i canlandıracak. Kendisi Strike’ın dağınık hayatını ayakta tutmayı başaran geçici bir sekreterken kısa sürede kendi davasına bulaşıp gerçek potansiyelini görmeye başlıyor.

Grainger‘ı sinema geçmişi “Cinderalla“, “Anna Karenina” ve de çok beklenen “Tulip Fever“‘a uzanıyor. Televizyon’da da “Bonnie & Clyde“, “Merlin” ve “The Borgias” gibi yapımlarda görünmüştü.

Holliday Grainger seri hakkında şöyle konuşuyor:

“The Strike Series’in yaratıcı ekibine katıldığım için çok heyecanlıyım. Özellikle de Robin Ellacott karekterini canlandırmak için. Onun gücünü ve zekasını keşfetmek çok eğlenceli olacak.”

jk-rowling-guguk-kusu

J.K. Rowling de görüşlerini eksik etmekten çekinmiyor:

“Robin’imi seçmelerde harika bir şekilde canlandırdığı için Holliday Grainger’ın seçilmesi konusunda daha mutlu olamazdım. Şimdilik iki harika aktör ile başrolleri garantiledik ve inanıyorum ki birlikte çok özel bir şeyi hayata geçirecekler.”

Rowling, Neil Blair, Ruth Kenley-Letts ve Elizabeth Kilgarriff yapımcı ekip koltuğunda olacaklar. Ben Richards The Cuckoo’s Calling” ve “The Silkworm“u senaryolaştıracak. Tom Edge ise “Career of Evil“‘i yazacak. “The Cuckoo’s Calling” adlı bölümü Michael Keillor yönetecek, Jackie Larkin ise yapımcılığı üstlenecek.

Siz ne derseniz deyin, biz bu diziyi merakla bekliyoruz!

Ayrıca dilimize de çevirilen  “The Cuckoo’s Calling” (Guguk Kuşu) romanının detaylı bir incelemesini de buradan okuyabilirsiniz!