Haberler

Yeni Harry Potter Oyunu İçin Hazır Olun!

Sonunda beklentilerimiz gerçek oluyor. Dev bütçeli Harry Potter oyunu yakında yeni nesil konsollar için gelmeye hazırlanıyor.

İlk sızıntılarını ve ipuçlarını 2018 yılında duymaya ve görmeye başladığımız, hayallerimizde yaşayan açık dünya bir Harry Potter oyununa her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz gibi görünüyor.

Bloomberg’in projede görev aldığını iddia eden iki çalışana dayandırdığı haberinde, oyunun yeni nesil XBox Series X ve Playstation 5 konsolları için 2021 yılında piyasaya sürülme hedefiyle geliştirme aşamasında olduğu belirtilmiş. Hogwarts ve çevresinde açık dünya olarak karşımıza çıkacak bir Büyücülük Dünyası oyununun prodüksiyonu, büyük bütçeli olması ile de dikkat çekiyor. Bir süredir mobil platformlar odaklı giden Wizarding World oyunları hayranlardan yeterli ilgiyi görememişti.

Harry Potter Oyunu Avalanche Studios Tarafından Geliştiriliyor

Bu haberlerle birlikte iki yıldır söylentisi kulaktan kulağa yayılan açık dünya Harry Potter oyununu Avalanche Studios’un geliştirdiği de neredeyse kesinleşmiş oldu.

Bilindiği gibi oyun hakları Warner Bros.’ta olan Harry Potter’ın böyle önemli bir projesinin henüz resmi olarak duyurulmaması bir hayli ilginç bir durum. Acaba Warner Bros. Avalanche’ın ilerleme sürecini gözlemleyip öyle mi proje hakkındaki kararını vermek istedi?

Bloomberg’in haberinde, Warner Bros.’un, pandemi nedeniyle iptal edilmeden önce 2020 E3 fuarında oyunu tanıtmayı planladığını ama iptal haberi sonrası tanıtım yapacak bir etkinlik bulamadığı belirtilmiş. Hatırlarsanız Warner Bros.’un iki adet Batman oyunu üzerine çalıştığının da haberini vermiştik. E3 iptal oldu ama Warner Bros., DC Fandome etkinliğini kullanıp Batman oyunlarını tanıtacak gibi duruyor. Harry Potter için ise farklı bir strateji uygulamaları gerekecek.

Harry Potter Oyununun Yapımcısı, Mad Max ile de Tanınıyor

Just Cause serisi ve dağıtımcısı Warner Bros. olan 2015 yapımı Mad Max oyunu ile tanıdığımız Stockholm merkezli Avalanche, en son 2019 yılında Rage 2 ve Generation Zero oyunları ile karşımıza çıkmıştı.

Not etmekte fayda var: Harry Potter’ın yaratıcısı J.K. Rowling’in projede doğrudan bir etkisinin olmadığı, sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Oyuna dair haberlerin iyice yüzüne çıkmasıyla birlikte Warner Bros.’un yapımı resmi olarak duyurmak için bir baskı hissedeceğini öngörmek güç değil. Uygun ortamı bulur bulmaz kısa bir tanıtım ile oyunun yeni nesil konsollar için, 2021 yılında piyasaya sürülme hedefiyle geliştirme aşamasında olduğunu açıklayacaklarını tahmin ediyoruz.

Açık dünya geçen yeni nesil Harry Potter oyunu sizleri de heyecanlandırıyor mu? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

Yazan: Ufuk Yasin Yurtbil

Not: Bu haber ilk olarak Kayıp Rıhtım‘da yayınlanmıştır.

* * *

* J.K. Rowling: “Felsefe Taşı Öncesi 7 Yıl Boyunca Başka Dünyalar Yarattım”

fC

Fantastik Canavarlar genel içerik editörü.

Yorumlara bak

  • Oyun ilk önce PlayStation 5'e ardından PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series ve PC yani bilgisayarlara da sunulacak