J.K. Rowling: “Felsefe Taşı Öncesi 7 Yıl Boyunca Başka Dünyalar Yarattım”

J.K.Rowling Twitter

Bugünlerde tüm dünya Koronavirüs salgını sebebiyle evlerine kapanmışken, J.K. Rowling de karantina günlerini Twitter’da aktif olarak zaman geçirmeye başladı. Rowling şimdilerde Harry Potter başta olmak üzere, dövmelerden tutun da, pişirdiği yemeklere kadar birçok konuda Tweet’ler atıyor.

J.K. Rowling, Twitter’da, kitaplığını yeniden düzenlemekten tutun da, internetten hayali karakter testleri yapmaya kadar kendi birçok karantina aktivitesini sevenleriyle paylaşıyor.

Önce, Harry Potter ile ilgili attığı Tweet’lere bir göz atalım. Rowling, yapacak bir aktivite arıyor olmalı ki, ‘Hangi Karaktersin?’ adlı bir kişilik testi yaptı. Bu kişilik testinde size 28 seçenek sunuluyor ve her seçenekte de ikişer tane sıfat bulunuyor. Bunları seçerken belli bir yüzdelik seçerek ilerliyor ve en sonunda da hangi hayali karakter olduğunuzun sonucuna ulaşıyorsunuz. J.K. Rowling ise kendi yaptığı testin sonucunda Albus Dumbledore çıkmasına o kadar şaşırmış olacak ki, bu mutluluğunu Twitter’da sevenleriyle paylaşmaktan geri kalmadı. Rowling daha önce verdiği röportajlarda en sevdiği karakterin Dumbledore olduğunu açıklamıştı.

Harry Potter Öncesi Evren Yaratmak 7 Yıl Sürmüş!

Bu testi çözerek https://openpsychometrics.org/tests/characters/  hangi hayali karaktere benzediğimi buldum ve…

Bir hayranı, ona, önce bu dünyayı yaratıp, sonrasında içine karakterleri koyup koymadığını sordu. Bunun üzerine Rowling, Felsefe Taşı yayımlanmadan önce, büyücülük dünyasını yaratmak için yedi yılını verdiğini söyledi. Çünkü Sihir Bakanlığı gibi bazı belli başlı kurumların nasıl işleyeceğini belirlemesi gerekiyordu.

@MaggieinRDAB:

63 yaşımda Harry Potter kitaplarına aşık oldum. Bunları öylece yazıyor musunuz, yoksa öncesinde dünyanızı oluşturup ardından içine karakterleri mi yerleştiriyorsunuz?

@jk_rowling:

Felsefe Taşı yayımlanmadan önce yedi yıl boyunca birçok dünya yarattım. Özellikle sihrin yapabildikleri ile yapamadıkları üzerine ve Sihir Bakanlığı gibi belli başlı kurumların nasıl işleyeceği üzerine yasalar ve sınırlar koymam gerekiyordu. Sonrasında, bu dünyayı büyüttükçe büyüttüm.

1 Nisan günü geldiğinde Rowling, Fred ile George Weasley’nin doğum günlerini kutladı. (Bu arada, ikizlerin bu yıl 42 yaşına bastıklarını biliyor muydunuz?)

Mutlu Yıllar, Gred ve Forge.

(ve bu mutlu ana odaklanalım, Hangisinin Kim Olduğunu Bilirsin Sen’e değil)

J.K. Rowling’den Duygusal Severus Snape Paylaşımı

Rowling ayrıca Quidditch hatalarına müdahale etmekten de geri kalmıyor!

Uyuz gibi görünmek istemem ama bu oyunun Tutucusu nerede? Olası bir hamle için kale direğini boşta bırakmışlar.

Aman dikkat! Şimdi ise sırada duygusal bir Tweet var.

Rowling’in İtalya’dan bir hayranı kendisine Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 filmini izlediğini ve Snape’e yeniden veda etmeye hazır olmadığını söyledi. Bunun üzerine Rowling’den oldukça duygusal bir cevap geldi. Yazar, Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatrosunun kostümlü provasında Snape’i ilk gördüğü anda yaşadığı duyguyu anlattı. Snape’in karakterinin bir ürünü olan uzun, siyah peruğu gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Çünkü Snape karakterini oynayan oyuncu arkasını döndüğünde, kısacık bir anlığına, Alan Rickman’ı görür gibi olduğunu belirtti.

@Daisy_94e:

Bu gece, İtalya’da, televizyonda “Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2” yayınlanıyor. Ben ise her zamanki gibi, yine Severus Snape’e veda etmeye hazır DEĞİLİM. Hem bu eşsiz karakter için, hem de Alan Rickman’i  bu rolü canlandırmaya ikna ettiğin için teşekkürler @jk_rowling – Bizim harika bir Severus Snape’imiz vardı.

@jk_rowling:

Harry Potter ve Lanetli Çocuk’ta, Snape sahnedeki ilk görüntüsünde izleyiciye arkası dönük durur. Kostümlü provada onun uzun, siyah saçlarını gördüğümde, gözlerim yaşla doldu. Çünkü Snape’in arkası dönük görüntüsünde, kalbim Alan’ı görmüşçesine deli gibi çarptı.

J.K. Rowling Koronavirüs Belirti

J.K. Rowling Karantina Günlerinde Ne Yapıyor?

Yazardan Harry Potter dövmesi yaptırmasını ise sakın beklemeyin!

@TioAlmofadinhas:

Harry Potter’ın yaratıcısını bir Harry Potter dövmesiyle görmek güzel olurdu.

@jk_rowling:

Hayır, bu çok ama çok tuhaf olurdu. Tıpkı kendi yüzümü dövme yaptırmam gibi.

Tüm bu Harry Potter’la alakalı Tweetler’in yanında Rowling, bugünlerde karantina günlerinin nasıl geçtiğinden de bahsediyor. Bir takipçisinin sorması üzerine, Rowling günlerini nasıl geçirdiğini anlattı. Yazı yazdığını, yemek pişirdiğini, ortalığı topladığını ve Twitter’a geri döndüğünü açıkladı –ki bunu yapacağını aklının ucundan bile geçirmemiş olduğunu da ekledi!

@besalby:

Jo, karantina günlerinde bize neler yapmamızı tavsiye edersin? (Harry Potter kitaplarını yeniden okumanın dışında, çünkü onu zaten hep yapıyoruz.)

@jk_rowling:

Bir bakalım… ben bu zamana kadar, bir sürü yazı yazdım, sanal ortamda arkadaşlarımla sohbet ettim, kekler pişirdim, kütüphanemi yeniden düzenledim, çocuklarımı benimle masa oyunları oynamaya zorladım, çocuklara okumaları için kitaplar ayarladım, köpeklerimle oynadım ve Twitter’a geri döndüm. Gerçi, sonsuza dek bırakmayı düşünüyordum.

Geçen haftanın başında ise hayranlarına Koronavirüs semptomları gösterdiğini, ama tamamen iyileştiğini açıkladı!

Rowling ayrıca 2 yıl öncesinden “favori iki fantastik canavarı” ile de fotoğraflar paylaştı:

J.K. Rowling’in son zamanlarda attığı Tweet’ler hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yazarın sosyal medyaya geri dönmesini nasıl karşıladınız? Ona söylemek istediklerinizi bizlerle de paylaşmayı unutmayın!

* * *

* J.K. Rowling’den Karantina Günlerine Destek: Harry Potter at Home

Kaynak: MuggleNet

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!