Uzay, Dünya, Bitkiler, Hayvanlar, İnsan Bedeni ve Dahası… “500 Neden, Nasıl?” Kitabı Raflarda

500 Neden, Nasıl? - Sophie de Mullenheim

500 Neden, Nasıl? kitabı Türkçe raflarındaki yerini almış bulunuyor. Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanan eser, Sophie de Mullenheim imzası taşıyor.

Sophie de Mullenheim, 1970 yılında Fransa’nın Strasbourg şehrinde doğdu. Çocukluğunu burada geçiren Mullenheim, eğitimini de Strasbourg’da aldı. Edebiyata ve çocuk kitapları yazmaya olan ilgisi küçük yaşlardan itibaren başladı.

Mullenheim, ilk kitabını 1995 yılında yayımladı. Bu kitap 500 Neden, Nasıl? adını taşıyordu ve çocukların merak ettikleri soruları cevaplıyordu. Daha sonraki yıllarda da çocuk ve gençlik edebiyatı alanında birçok eser kaleme aldı. Kitaplarında çocukların gelişimi, eğitimi ve merak ettikleri konular üzerine yoğunlaştı. Mullenheim’in eserleri Fransa’da ve Avrupa’da büyük beğeni topladı. Kendisi çocuk edebiyatı alanında önemli bir isim haline geldi. Yazarın Türkçeye de bugüne dek birçok kitabı kazandırıldı.

500 Neden, Nasıl? – Sophie de Mullenheim | Arka Kapak Tanıtımı

Gerekli Bilgiler Ansiklopedisi!
Dünya’nın ağırlığı ne kadardır? Yazıyı kim icat etti?
Bütün kuşlar uçar mı? Dil bir kas mıdır?
Çin Seddi’nin uzunluğu ne kadardır?
Louis Pasteur kimdir?

Etrafımızdaki dünya hakkında her şeyi öğrenmek için yaşamımızda önem taşıyan 10 konuda 500’den fazla soru!

Kitabın içinde Uzay, Dünya, Bitkiler, Hayvanlar, İnsan Bedeni, Etrafımızdaki Dünya, Gündelik Hayat, Tarih, Sanat ve son olarak Bilim başlıkları altında birçok soru ve cevabı yer alıyor.

500 Neden, Nasıl? - Sophie de Mullenheim

Örneğin Uzay başlığında yer alan sorulardan ve cevaplardan birkaçı şöyle:

BAŞLANGIÇTA EVREN NEYE BENZİYORDU?

Evrenin başlangıçta bir topluiğne başından daha büyük olmadığı düşünülüyor! Günün birinde, o minicik nokta patladı ve açığa çıkardığı maddeyi çevresine yaydı. Buna Big Bang (Büyük Patlama) adı verildi. Evren böyle doğdu ve o günden beridir de büyümeye devam ediyor.

GEZEGENLERİN ADINI KİM KOYDU?

Antikçağ’ın insanları neredeyse tüm gezegenleri tanıyorlardı ve onlara tanrılarının isimlerini verdiler.

GÜNEŞ SİSTEMİ’NDEKİ GEZEGENLERİN ADLARINI NASIL AKILDA TUTABİLİRİZ?

Mutfağa Vardığında Dolaptaki Muzlu Jöleyi Sakın Unutma N’olur.
Bu sözcüklerin ilk harfleri Güneş Sistemi’ndeki sekiz gezegenin ilk harfleridir: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün.

GÜNEŞ SİSTEMİ’NİN EN YÜKSEK DAĞI NEREDEDİR?

Mars’ta. Olympus Dağı 20.000 metreden yüksektir. Dünya’nın en yüksek dağı olma rekorunu elinde tutan Everest’in (8848 m) iki katı yüksekliğe sahiptir.

BÜYÜK AYI TAKIMYILDIZI NEDEN BİR CEZVEYE BENZER?

Eski insanlar, yıldızları tanıyabilmek için takımyıldızların bir şekil oluşturduklarını hayal etmişler. Büyük Ayı yüzlerce yıldızdan oluşur ancak biz bunlardan sadece en parlak yedi tanesini belirleriz. Bunlar da bir tencere şekli oluştururlar.

Toplamda 112 sayfadan oluşan eğlenceli kitabın illüstrasyonlarını Amélie Falière üstleniyor. Çevirisi ise Goncagül Artam‘a ait. 500 Neden, Nasıl?, Haziran 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

500 Neden, Nasıl? eseri hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir