“Harry Potter ve Kızıl Pelerin” Hikâyesi Sıralı Bölüm Listesi

Harry Potter ve Kızıl Pelerin sizlerle. Büyücülük Dünyası “kaldığı yerden” devam etsin diyenler buraya! Sekizinci Macera asıl şimdi başlıyor!

Harry Potter ve Lanetli Çocuk ilk duyurulduğunda hepimiz çok heyecanlandık. Her ne kadar bazılarımız, “Harry Potter’ın hikayesi tamamlandı, artık büyülü dünyadan farklı şeyler okumak istiyoruz!” desek de o üçlüyü tekrar bir arada görecek olmamız, eski dostlarla yıllar sonra yeniden karşılaşacağımız gerçeği hepimizi mutlu etmeye yetti. Ve o gün gelip çattı, Lanetli Çocuk ilk gösterimini yaptı. Ardından kitabı da piyasaya sürüldü. Ama… Ama o beklediğimiz tat ne yazık ki bu kitapta yoktu. Ne karakterler aynıydı ne de kurgu tam olarak kafamızda düzgün şekilde yer etmiyordu. Çoğumuz büyük bir hayal kırıklığına uğradı…

İşte FantastikCanavarlar.com okurlarına bu aşamada güzel bir sürprizle geliyoruz! Özellikle Harry Potter’ı uzun yıllardır takip edenlerin bildiği hayran hikayeleri bu aşamada geri dönüyor! Ömer Şahin‘in kaleme aldığı Harry Potter ve Kızıl Pelerin, yedinci kitabın bitiminden hemen sonrasını konu alan ve çoğunuzun beğeneceğine emin olduğumuz sıkı bir sekizinci hikâyeyi sizlere sunuyor!

Harry Potter ve Kızıl Pelerin, Hogwarts Savaşı’nın ardından yeni büyücü düzeninin eskisinin küllerinden yükselişiyle başlıyor. Kingsley Shacklebolt’un kurt adamları, ev cinlerini, cincüceleri ve sihir dünyasının aklınıza gelebilecek her üyesini kucaklayan yeni rejiminde Harry, Ron ve Hermione kendi hayallerinin peşinde koşuyorlar. Bu yolculuk esnasında, karanlığın yeniden doğuşuna dair işaretler belirdikçe, içinde bulundukları sarmal daha da derinleşiyor. Ulaştıkları her cevap beraberinde yeni bir soruyu getiriyor.

Londra’da sıradan bir Muggle’ın sihirle uğraşan dünyayı keşfetmesiyle başlayan hikâye, Sihir Bakanlığı’nda Dolores Umbridge’in duruşmasına, bir zamanlar Slytherin’in madalyonunun saklandığı mağaraya, Hogwarts’taki Beyaz Mezar’a, Azkaban’a ve oradan da Salazar Slytherin’in malikânesine uzanacak.

Kristal Mağara’da seherbazları bekleyen tehlike neydi? Beyaz Mezar’ı kim, neden açtı? Salazar Slytherin Hogwarts’tan nasıl ayrıldı? Slytherin Malikânesinin derinliklerinde gizli karanlık sır neydi? Azkaban’dan ulaşan haber, Gilbert Wimple ve Damocles Belby’nin sihrin sınırlarını zorlayan deneyleri, Bathilda Bagshot’un büyük keşfi, ölümün efendisi’nin son sınavı, kızıl pelerin seremonisi, Lilly Potter’in Severus Snape’e mektubu.

Yayınlanan bölümlere aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Bölüm 1:
“Karanlığın Şafağı”

Bölüm 2:
“Arcanus Grines’in Adaleti”

Bölüm 3:
“Seherbaz Adayları”

Bölüm 4:
“Kaçakların Esrarı”

Bölüm 5:
“Mezar Soyguncusu”

Bölüm 6:
“Zindanlarda”

Bölüm 7:
“Nigrum Mortem”

Bölüm 8:
“Fedakar Bulunuyor”

Bölüm 9:
“Ginny Sahnede”

Bölüm 10:
“Ölümcül Hata”

Bölüm 11:
“Elwyn’in Hediyesi”

Bölüm 12:
“Yurei Ormanında”

Bölüm 13:
“Azkaban’da”

Bölüm 14:
“Karanlık Alametler”

Bölüm 15:
“Arcanus Grines’in Sırrı”

Bölüm 16:
“Ölümün Efendisi”

Karşınızda sekizinci hikaye, asıl hikayenin bittiği yerden…

⁠⁠⁠Evapsie!
102 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir