Sinağrit Baba: Sait Faik Abasıyanık’ın Resimli Seçme Hikâyeleri Çıktı
Sinağrit Baba raflardaki yerini alıyor. Sait Faik Abasıyanık’ın resimli seçme hikâyeleri Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor. | ÖN OKUMA
Sait Faik Abasıyanık’ın Sinağrit Baba ve çocuklara yönelik birçok öyküsü, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanan resimli seçme hikâyeler kitabında bir araya geliyor.
Harry Potter ile benzerliği büyülü bir dünya kurmasından değil, sıradan insanların içindeki büyüyü keşfetmesinden gelen Sait Faik Abasıyanık, 1906’da Adapazarı’nda doğdu. İstanbul’u, denizi, balıkçıları, sokaktaki insanları ve onların küçük ama anlamlı hikâyelerini kendine özgü bir anlatımla kaleme aldı. Klasik olay örgüsünden uzak, daha çok gözlem ve duygu üzerine kurulu öyküleriyle modern Türk hikâyeciliğinin öncülerinden biri oldu.
Özellikle gençler için yazdığı bazı öykülerde yalnızlığı, doğaya ve hayata duyulan sevgiyi işler. Karakterleri çoğu zaman çocuklar, balıkçılar, işçiler veya İstanbul’un arka sokaklarında yaşayan insanlardır. Çocukların dünyasına duyduğu ilgiyi Şahmerdan ve Mahalle Kahvesi gibi eserlerinde görebiliriz.
Sinağrit Baba – Sait Faik Abasıyanık | Arka Kapak Tanıtımı
Hayvanların içinde insanoğlu dilini en anlayan, anlar görüneni köpektir. Birçok kelimeleri anlar da. İnsanoğlu ile arasındaki lügatçe öteki hayvanlarınkinden bir hayli zengindir. Köpek çocuğun sözlerini anlamış, susmuştu. Çocuk şarkıya başladı.
Karakolda ayna var ayna var
Kız kolunda damga damga var
Gözlerinden bellidir Karabaş
Sende de bana sevda var
Köpeğe doğru eğildi. Onu hırpalarcasına okşadı.
Bende de sana sevda var! dedi.
Sinağrit Baba’da “sevmekle başlayan her şey” yer alıyor. Yazarın insan, hayvan ve tabiat sevgisinin en güzel örneklerini taşıyan hikâyeleri çocukların sevgi ufuklarına yelken açıyor.
Sinağrit Baba | İçindekiler
- Bohça
- Stelyanos Hrisopulos Gemisi
- Zemberek
- Çamaşır İpleri ve Don Gömlek Hayaletleri
- Ben Ne Yapayım?
- Havuz Başı
- Uzun Ömer
- Kraliçenin Evinde
- Açık Hava Oteli
- Diş ve Diş Ağrısı Nedir Bilmeyen Adam
- Jimnastik Yapan Adam
- Bir İlkbahar Hikâyesi
- Serseri Çocukla Köpek
- Fındık
- Eftalikus’un Kahvesi
- Sinağrit Baba
- Son Kuşlar
- Sivriada Geceleri
- Haritada Bir Nokta
- Hişt, Hişt!…
- Dülger Balığının Ölümü
128 sayfadan oluşan ve Cem Kızıltuğ’un resimlediği Sinağrit Baba’nın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okuması için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Kitap hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.
Harry Potter temalı forumlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
-
Sevgili Bill Weasley’miz Setteki Korkunç Geçen İlk Gününü Anlattı
1 Yorum | Eyl 5, 2017 -
Harry Potter GO’nun 2017 Yılında Çıkacağı Doğrulandı!
5 yorum | Ağu 21, 2016 -
Wizarding World’ün Yeni Oyunu “Harry Potter: Quidditch Champions” için Oynanış Fragmanı Yayınlandı
Yorum yapılmamış | Tem 30, 2024 -
Harry Potter’ın Yeni Boyama Kitabı Raflarda!
1 Yorum | Nis 10, 2018
Yazar Hakkında
Ethem Yekta Ulaş
Merhaba, 21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!