Alfred Enoch ‘Kral Lear’ Filminden Sonra Tecrübelerini Paylaştı!

dean thomas

Harry Potter oyuncularının seri bittikten sonra da adlarını sık sık duymaya devam ediyoruz! Filmlerde Dean Thomas’ı canlandıran Alfred Enoch son oynadığı Kral Lear filminden sonra Huffington Post’a keyifli bir söyleşi verdi!

Amerikan drama dizisi How to Get Away With Murder’da oynamıştır. Şu anda televizyon dünyasına ara verip Shakespeare’in  olumlu yorumlar almış tiyatro yapımı Kral Lear’ın film versiyonunda Edmund karakterini canlandırmakta.

Huffington Post’un, Wisdom Words köşesi için Enoch’la söyleşi yapması hayli zaman aldı:

En çok ne zaman ve nerede mutlusun?

Çalışırken. Tiyatroda özellikle de sahnedeyken. Tiyatroyu diziden fazla seviyorum fakat bundan öte sahnede yer almak beni oldukça heyecanlandırıyor. Sürdürdüğünüz anlar oluyor yani herhangi bir prova yapmadan veya düzeltmeye maruz kalmadan sadece bunu yapmak zorundasınız. Sahneye çıkmayı beklerken devam etmek zorundasınız ve bu size özgürlük hissi veriyor. Bana göre bu çok keyif verici bir iş.

13 yaşındaki Enoch’a ne tavsiye ederdin?

Keyfini çıkar. Endişelenmene lüzum yok. O kadar da önemli değil. Sadece yap ve gerisini düşünme.

Alfred Enoch

Ölmeden önce yapılacaklar listenin en başındaki 3 şey nedir?

Çok uzun bir yürüyüşe çıkmak, Camino Del Santiago yürüyüşü veya onun kadar büyük bir şey yapmak. Daha fazla tiyatro oyununda yer almak. Brezilya’ya tekrar gitmek.

En son karşılaştığın iyilik veya nazik bir davranış neydi?

‘How To Get Away With Murder’ dizisinin yeni sezon çekimlerine başlamak üzereydik. Herkes birbirini görmekten çok mutlu bir haldeydi. Ben farklı bir kıtadaydım, diğerleri iş amaçlı seyahatteydi, anlayacağınız dört bir yana dağılmış ve şimdi de geri dönmüştük. Bir araya geldiğimizde samimi bir ortam oluşmuştu.

Alfred aynı zamanda derin inançlarından bahsetti – öldüğümüzde neler olur,  güzel ve özlü tavsiyeler ile ‘kendimizden daha büyük bir şeyin varlığı altında’ yaşadığını hissettiği durumlar gibi…

“Londra’da yürüyüş yapmayı seviyorum, mimari benim için önemlidir. Belirli bir yerde meydana gelen geçmişi düşünmeyi seviyorum. Anlaşılması zor bir durum gerçekten.  Geçmiş ve bugün arasında köprü kurma çabamı seviyorum. Bu bir şehir ve aynı şekilde kırsal alan olabilir fakat yine de aynı hissi verebilir. Bir süre önce Malibu’da ailemle yürüyüşe çıktım, güneş batıyordu ve sanki, sanki bana uçsuz bucaksız gibi geldi.

Aynı şekilde bunu Royal Exchange’de ‘Lear’ı oynarken hissettim. Rüya gibi bir tiyatro ve çalıştıktan sonra soyunma odasından tüm o heyecan ve adrenalin içinde çıkıp yeni bir oyuna başlarken gittiğimiz bir kubbesi var. Birkaç gösteriyi izlemeye gittiğimde tiyatro modülünden asılı camdan oluşan kubbeye şaşkınlık içerisinde baktığımı hatırlıyorum.”

Film talep üzerine Birleşik Krallık’ta ve üç aylığına da tüm dünyada www.bbc.co.uk sitesinde yerini alacak. Sevgili Alfred Enoch‘a kariyerinde başarılar diliyoruz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir