Azkaban Tutsağı’nın Yönetmeni Alfonso Cuarón: “Harry Potter Bana Alçak Gönüllü Olmayı Öğretti”

Bizler Hogwarts’a geri dönerken, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminin yönetmeni Alfonso Cuarón ise, yeni filmi Roma’nın tanıtımı yapmakla meşgul. Roma hakkında Vanity Fair’e röportaj veren Cuarón aynı zamanda Azkaban Tutsağı’ çekerken edindiği deneyimler üzerine de konuştu.

Cuarón, kariyerine, Meksika’da sinema ve televizyon sektöründe farklı farklı işler yaparak başlamıştı. İlk deneyimlerini şöyle anlatıyor:

Hollywood’da olmayı hiç beklemiyordum. Bu çıktığım yolda kaza eseri ortaya çıktı.

Ayrıca Cuarón, ilk kez Azkaban Tutsağı’nı yönetme teklifi aldığında bu iş için ne kadar gönülsüz olduğunu açıklamaktan da geri durmuyor. Cuaron bu isteksizliği üzerine Oscar ödüllü yönetmen ve yazar Guillermo del Toro ile arasında geçen konuşmadan şöyle bahsediyor:

Her zamanki gibi Guillermo ile sohbet ederken, ‘Nasıl gidiyor? Elinde proje var mı?’ diye sordu. Ben de, ‘Harry Potter’ı yöneteceğim, inanabiliyor musun?’ dedim. Hatta bununla dalga bile geçtim. Ne kitaplarını okumuşluğum ne de filmlerini izlemişliğim vardı. Ama onun yüzünde bana acıyan bir ifade belirdi.

Cuarón ve Del Toro

Del Toro, Cuarón’a kitapları okuyup okumadığını sorduğunda Cuarón gerçeği saklamaz. Bunun üzerine Del Toro’nun tavrı net olur: “Şimdi hemen bir kitapçıya gidiyor ve kitapları okuyorsun. Okur okumaz da beni arıyorsun.” Cuarón’un bunu reddetmediğini ise artık hepimiz biliyoruz.

Eğer sizinle bu şekilde konuşuyorsa, o kitapçıya gitmekten başka çareniz yok demektir. O zaman, dördüncü kitap yeni çıkmıştı. Önce ilk iki kitabı okudum, ardından ise benim yönetmemi istedikleri üçüncü kitabın ortalarındayken onu aradım ve dedim ki: ‘Tamam, bu kitaplar sahiden çok iyi.’

Başarılı yönetmen bu kadar beğenilen bir seriye ait filmi yönetme aşamasındaki sancılarından ise şöyle bahsediyor:

Bir film yapımcısı olarak, şimdi ben ne yapacağım diye sordum kendi kendime ve ilk iki filmin o kadar sevilmiş olmasına saygı duydum. Bu süreç bana alçak gönüllü olmam gerektiğini öğretti.

Cuarón’un yeni filmi Roma, şimdilerde sinemalarda ve Netflix’te 14 Aralık 2018’de gösterilecek. Vanity Fair’deki röportajın tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Gelecek filmi de izlemeyi unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!