Filiz Özdem’den Yeni Çocuk Kitabı: “Benim Güzel Uzay Gemim”

Benim Güzel Uzay Gemim - Filiz Özdem

Yazar ve çevirmen Filiz Özdem’in yeni çocuk kitabı Benim Güzel Uzay Gemim okurla buluşuyor. Eser, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Çocuk edebiyatı, çocukların hayal gücünü geliştirmekte ve öğrenme sürecini eğlenceli hâle getirmekte kilit rol oynuyor. Ayrıca genç bireylerin dil becerilerini artırması ve empati kurma yeteneklerini geliştirmesiyle öne çıkıyor. Masallar, hikâyeler ve şiirler, çocuk edebiyatının temel unsurları olarak raflarımızda geniş yer tutuyor.

Filiz Özdem’in yeni kitabı Benim Güzel Uzay Gemim de çağdaş çocuk edebiyatının en yeni üyelerinden birisi olarak aramıza katılıyor.

1965 yılında İstanbul’da doğan Filiz Özdem; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümü mezunu. Aynı bölümde yüksek lisans da yapan Özdem’in şiirleri, yazıları, sanat metinleri ve çevirileri çeşitli mecmualarda yayımlandı. İlk şiir kitabı Saydam ve Seyirci 1999’da çıktı. Korku Benim Sahibim, Düş Hırkası, Yalan Sureleri, Rüya Bekleyen Adam, Aşk Meçhule Yürür, Bütün Ateşler Söndüğünde adlı romanları kaleme aldı ve birçok çocuk kitabı yayımladı.

Benim Güzel Uzay Gemim’in resimleri ise Eren Caner Polat imzasını taşıyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü mezunu olan Polat, çeşitli yayınevleri ve dergiler için illüstrasyonlar yapmaya devam ediyor.

Benim Güzel Uzay Gemim kitabı, torununa uzay maceraları anlatan bir dedeyi merkezine alıyor.

Benim Güzel Uzay Gemim – Filiz Özdem | Arka Kapak Tanıtımı

Benim Güzel Uzay Gemim - Filiz Özdem

Gelin bir uzay yolculuğuna çıkalım,
gezegen gezegen dolaşalım.
Uzay kaplumbağasına el sallayıp
uzay fillerinden, uzay aslanlarından kaçalım!
Dede uzay masalları anlatsın torununa,
biz gökteki takımyıldızları keşfe çıkalım…

Filiz Özdem’in yazdığı bu merak uyandıran uzay hikâyesini Eren Caner Polat resimledi.

Toplamda 24 sayfadan oluşan eserin illüstrasyonları Eren Caner Polat imzasını taşıyor. Mayıs 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan kitap, 8 – 12 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyor.

Filiz Özdem’in Benim Güzel Uzay Gemim kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir