Haberler

Daniel Radcliffe, Harry Potter Serisine Dönmek İstemiyor

Daniel Radcliffe kendisini bir yıldız haline getiren Harry Potter serisine dönmekle ilgilenmiyor. Üçüncü filmi yolda olan Fantastik Canavarlar ve Broadway’deki Lanetli Çocuk ile hayatına devam eden seri için Radcliffe, tekrar Hogwarts’a dönmek konusundaki çekincelerinden bahsetti. Başarılı aktör ayrıca Potter sonrası aldığı rollere insanların duyduğu şaşkınlıklara dair düşüncelerini de paylaştı.

Miracle Workers: Dark Ages için Variety ile olan bir röportajda Radcliffe’e, Fantastik Canavarlar serisi için Harry Potter olarak üstlendiği rolde bir değişiklik yapmak isteyip istemeyeceği soruldu. Fantastik Canavarlar’ın aslında Harry Potter’dan çok öncesine dayandığı ve kendisinin de dahil edilebilmesi için serinin gerçekten çok uzatılması gerektiği gerçeği bir yana, Radcliffe bunu düşünmediğini söyledi.

Bunu söyleme gerekçesinin ise serinin devamının kendisi ve diğer başrol oyuncuları olmadan gayet iyi gittiğini düşünmesiydi. Bununla birlikte birden fazla film yapımı gerektirecek bir seriye girmek istemediğini dile getirdi. Bu aynı zamanda neden Moon Knight’ın hayata geçmediği ve J.K. Rowling’in Harry Potter ve Lanetli Çocuk üçlemesi dedikodularını yalanladığını da açıklıyor.

“Bir şeylere hayır demekten hoşlanmıyorum, ancak bu benim içine girmek isteyeceğim bir şey değil. Bana sanki filmler yoluna devam etti ve bizsiz de gayet iyi gidiyorlar gibi geliyor. Bunun bu şekilde olmasından mutluyum. Hayatımın şu andaki halinden de memnunum. Hiçbir zaman bir seride yer almayacağımı söylemiyorum, ancak şu anda kariyerimdeki esneklikten hoşlanıyorum. Bu nedenle de şimdiden atacağım bir imza ile gelecek birkaç yıl boyunca sürecek bir seri içine girmek istemiyorum.”

Daniel Radcliffe: “Tuhaf Roller, Gelin Beni Bulun Diye Gezmiyorum!”

Harry Potter kariyerindeki başrol oyuncuları arasında Daniel Radcliffe, belki de en rahat konumda kalan oyuncu oldu. Erken emeklilik için birikimini koruman yerine, pek çok kişinin ilgisini çeken projelerde yer almayı tercih etti. Swiss Army Man’deki şişmiş bir ceset, Miracle Workers’taki melek gibi yardımcı, hatta Victor Frankenstein’daki Igor bu rollerden bazıları.

Kendisi için “tuhaf” olan her şeyi kabul ettiğine dair bir izlenim oluşsa da Radcliffe bu görüşlere katılmıyor.

Variety ile paylaştığı düşüncelerine göre insanlar kendisini gözlüklü akranı ile özdeşleştirmeye o kadar alışmıştı ki (çoğunun kendisini Harry olarak izlerken büyüdüğü düşünülürse çok da şaşırtıcı değil), onu alışılmadık rollerde gördüklerinde garipsiyorlardı.

“Çekindiğim bir şey olmadığı konusundaki yaftayı kabul ediyorum. Fakat ben de ‘tuhaf roller, gelin de beni bulun’ diye gezmiyorum. Tuhaf bir şekilde gidip tuhaf projeleri kovalamıyorum. Bence insanlar beni bir şeyi o kadar uzun süre oynarken gördü ki şimdi yaptığım farklı bir çok şeyden daha çok göze batıyor.”

Daniel Radcliffe’ın son açıklamaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni bir Harry Potter projesi ortaya çıkarsa ve yetişkin bir Potter görmemiz gerekirse Daniel’ın oynamak istemeyeceği açıklamaları gerçeği yansıtır mı? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

* * *

* Daniel Radcliffe: “Başka Harry Potter Versiyonları Göreceğiz, Son Harry Potter Ben Değilim”

Kaynak: io9

Dilek Yılmaz

1985 İzmit doğumluyum. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mezunu, Kimya Yüksek Mühendisiyim. 10 yılı aşkın süredir İzmir’de yaşıyorum. Sihir Başlasın’da uzun süre yöneticilik ve site sahibeliği yaptım. Bunun dışında Sanal Hogwarts ve diğer birkaç oluşumda kısa süreli görevlerim oldu. Uzun yıllardır da Harry Potter’ın amatör çeviri gruplarında aktif yer alıyorum. ‘Okyanus’ nicki sanıyorum eski potterheadlere bir şeyler çağrıştıracaktır (: Harry Potter dünyası her zaman tüm dertlerimi unuttuğum, zihnimi yenilediğim bir sığınak benim için.