Daniel Radcliffe: “Başka Harry Potter Versiyonları Göreceğiz, Son Harry Potter Ben Değilim”

Şu sıralarda sinema tarihine kazınmış Yüzüklerin Efendisi serisi gibi eski yapımlar yeniden çekiliyor. Bu tarz haberler okudukça da dolayısıyla aklımıza o birlikte büyüdüğümüz Harry Potter filmlerinin yeni oyuncular tarafından oynanıp oynanmayacağı geliyor. Görünüşe göre bizim Potter filmlerimizin yıldızı Daniel Radcliffe, filmlerin yeniden beyaz perdeye aktarılabileceğini düşünüyor. Gelin neler dediğine birlikte göz atalım!

IGN sitesiyle yaptığı bir röportajda Daniel Radcliffe, yer aldığı yeni televizyon dizisi Miracle Workers’dan söz ederken gelecekte yeniden çekilebilecek Harry Potter evreninden de bahsetti.

Daniel Radcliffe, meslek hayatının büyük kısmını Harry Potter evrenine adamasına rağmen Potter evrenine dair başka bir seride yer almaya karşı olmadığını söyledi.

“Senaryonun iyi olduğu herhangi bir yapımda oynarım. Bazı yönetmenlerin beni neden bir seri yapımına koymakta çekingen davrandıklarını anlayabiliyorum çünkü bende başka bir seriden taşıdığım yükler var, bu nedenle de insanların neden yapmak zorunda olmadıklarını anlayabiliyorum. Ancak yine de yer almaktan mutluluk duyardım.”

Aynı zamanda Radcliffe, televizyon dizisi olsun, film olsun ya da J.K. Rowling’in kitap uyarlamaları olsun Harry Potter’ın yeniden yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. “Başka bir versiyonu daha olacağından eminim, hayatımın sonuna kadar göreceğim son Harry Potter olmayacağımı biliyorum-hatta bir kaç tanesi gördük bile,” diyerek, Harry Potter ve Lanetli Çocuk’ta Harry’yi canlandıran Jamie Parker ve Gareth Reeves’a atıfta bulunuyor.

“Bu filmlerin etkisinin ne kadar süreceğini görmek ilginç olacak… Şu anda ilk filmler için bir şekilde bir kutsanmışlık hissi var, ancak bu geçecektir, bu ışıltı bir noktada etkisini yitirecektir. Tekrar yapılmalarını izlemek oldukça ilgi çekici olacak, filmleri tekrar yapsınlar, ya da dizisini çeksinler; büyülenmiş şekilde izlerim.”

Geçen yıl Radcliffe, Harry Potter ve Lanetli Çocuk’u izlemediğini ve izlemeyi de düşünmediğini itiraf etmişti. Bu da şu kelimelerle ifade etti:

“Bu soru bana çok fazla soruluyor ve ben de her seferinde gerçekten korkunç derecede sıkıcı bir yanıt verdiğimi düşünüyorum. ‘Onu izlemeyi düşünmüyorum.’ ‘Bu planlarımın arasında değil’.  Beni, “Ah, bu muydu yani?” gibi varoluşsal krizlere sokacak olduğunu düşündüğümden değil. Ancak yine de tiyatroda geçen rahatlatıcı bir akşam olmazdı diye düşünüyorum.”

“Bana öyle geliyor ki, sürekli tepkilerim izleniyor olurdu,” diye de ekliyor. “Ama belki de bu son derece burnu havada ve egoistçe bir yaklaşımdır ve insanların umurunda bile olmazdı. Yine de etrafım Harry Potter fanlarıyla sarılı olsaydı, bu kesinlikle tuhaf olurdu.”

Her ne kadar Fantastik Canavarlar serisi sona ermeden böyle büyük projeler ufukta görünmese de Daniel’ın bu sözleri imkânsız gibi durmuyor. Özellikle de Rowling bu kadar spot ışığı altınayken. Peki ya sizin Daniel Radcliffe’in bu sözleri hakkındaki düşünceleriniz neler? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!