“Harry Potter”ın Yıldızı Daniel Radcliffe, Kariyerinin İlk Tony Ödülü’nü Kazandı

Daniel Radcliffe Tony Ödülü Kazandı

Harry Potter filmlerinde başrol oynayan Daniel Radcliffe, Merrily We Roll Along ile ilk Tony ödülünü kazandı.

Daniel Radcliffe, 1981 Stephen Sondheim müzikalinin yeniden canlandırılması olan Merrily We Roll Along oyunu ile Müzikal Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü aldı.

34 yaşındaki Daniel Radcliffe, Harry Potter filmleriyle dünya çapında üne kavuşmuş olsa da ödül törenlerinde pek şanslı olamamıştı. Bu Tony ödülü kariyerindeki ilk büyük başarısı oldu.

Merrily We Roll Along‘da Radcliffe, başarılı bir besteciyle (Jonathan Groff) arkadaşlıkları bozulan bir söz yazarını canlandırıyor. Müzikalin büyük başarısında Radcliffe’in çekim gücünün de payı büyük.

Radcliffe, ödül konuşmasında nişanlısı Erin Darke ve yakın zamanda dünyaya gelen oğluna seslenerek “Hayatıma gelen en güzel şeysiniz” dedi. Ayrıca oyuncu arkadaşlarına ve Sondheim müziklerini ona aşılayan anne-babasına teşekkür etti.

Daniel Radcliffe Tony Ödülü

Törenler sonrası basına açıklamada bulunan Radcliffe, Harry Potter‘ın ardından kariyer endişesi yaşadığını ancak tiyatro ve bağımsız filmlere odaklanmasıyla bu korkuyu yendiğini söyledi.

Harry Potter bittikten sonra kariyerimin nasıl şekilleneceğinden hiçbir fikrim yoktu. Sahne işlerine de başlamıştım ama geleceğin ne getireceğini bilmiyordum. Son birkaç yılda çeşitli projelerde yer almam bana çok iyi geldi.”

Daniel Radcliffe, Yıllar Süren Çalışmasının Kazancını İlk Tony Ödülü ile Almış Oldu

Aktör, Harry Potter serisinin ardından sahneye ve bağımsız filmlere yönelerek kariyerinde farklı bir yol izlemeyi tercih etti. 2008’de Broadway’de Equus ile çıplak sahnelerde yer aldığı çarpıcı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Radcliffe, ardından 2011’de How to Succeed in Business Without Really Trying müzikalinde şarkı söyleyerek yeteneklerini sergiledi. Devam eden yıllarda The Cripple of Inishmaan, The Lifespan of a Fact gibi prodüksiyonlarda sahne aldı ve Privacy ile Off-Broadway’de boy gösterdi.

Sinema dünyasında ise Kill Your Darlings, Swiss Army Man ve Weird: The Al Yankovic Story gibi bağımsız yapımlarda yer aldı. Radcliffe, Harry Potter serisinde yıllarca aynı karakteri canlandırmanın ardından, kariyerinde çeşitlilik arayışına girerek farklı projelerde yer almak için yoğun bir çaba harcadığını belirtti. Bu tercihi onun çocuk yıldızlıktan yetişkin bir oyuncu olarak tanınmasına ve takdir edilmesine olanak sağladı.

"Harry Potter"ın Yıldızı Daniel Radcliffe, Kariyerinin İlk Tony Ödülü'nü Kazandı

Biz Potterhead’lerin gönlünde her zaman Sağ Kalan Çocuk olarak kalacak Radcliffe’in proje tercihleri ve özverili çalışmalarının karşılığını alması gerçekten de mutluluk verici.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Radcliffe, Bazı Popüler Dizileri Hiç İzlemediğini İtiraf Etti

Daniel Radcliffe’in ilk ciddi ödülünü kucaklamış olması hakkında sizler neler hissediyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Kaynak: NY Times

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir