Dobby’i Seslendiren Toby Jones BBC’nin Sherlock Dizisine Katıldı

toby-jones-portrait-xlarge

Birkaç gün önce, en sevdiğimiz ve en özgür ev cini olan Dobby’i seslendiren Toby Jones’un, BBC’nin Sherlock dizisinin oyuncu kadrosuna katıldığı duyuruldu.

Dizinin dördüncü sezonunda oynayacak olan Toby’nin hangi karakteri oynayacağı henüz kesinleşmedi fakat dizinin yaratıcısı Steven Moffat bir süre önce diziye yeni bir kötü adam karakteri katılacağını belirtmişti. Fakat Moffat her Sherlock’la ilgili haberlerde dürüst olmayabiliyor. Yazar blöf yapıyor olabilir mi?

Sherlock’un orijinal yazarı olan Arthur Doyle’un yarattığı bir sürü kötü adam karakteri var, ama Toby’nin hangisini oynayacağını nasıl bilebiliriz? Bu noktada tahmin etmekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yok. Belki Toby’nin karakteri kötü adam bile olmayabilir? Onun yerine arada bahsi geçen üçüncü Holmes kardeşini oynasa, daha iyi olmaz mı?

Moffat’ın doğruyu söylediğini varsayarak, Digitalspy Toby’nin oynama ihtimali olan altı karakter düşündü. Akla ilk gelen James Moriarty’nin sağ kolu: Sebastian Moran.

Holmes için Watson neyse, Moriarty için de Moran öyle. Moran emekli bir albay ve Moriarty’e olan bağlılığı sonsuz. Orijinal hikayede Moran, Moriarty ölünce Londra’ya gidip Sherlock’u öldürmeye çalışıyor. Belki de dizide bu hikaye, Moriarty’nin ülkede bütün televizyonlarda “Beni özledin mi?” demesiyle başlıyor olabilir.

Moriarty öldükten sonra bile etkisini sürdürürken, Moran’ın ortaya çıkması mantıklı olmaz mı? Verilen bilgiye göre, Toby sezonun ikinci bölümüne kadar gözükmeyecek. Moriarty’nin planı birinci bölümde başlarken, bunu nasıl yorumlayabiliriz bilmiyoruz. Ama kötü adamları sezon ortasında ortaya çıkartmak dizi için alışılmamış bir durum değil. Hatırlarsanız Moriarty birinci sezonun son bölümünde ortaya çıkmıştı.

İnanıyoruz ki Toby’nin rolü hepimize sürpriz olacak; Steven Moffat ve Mark Gatiss, dizinin diğer yaratıcısı, iş Sherlock olunca oldukça sinsi olabiliyorlar. Hangi karakteri seçecekler? Belki bir kadını canlıyken gömüp, zekice planıyla Sherlock Holmes’u neredeyse alt eden Henry Peters’ı seçerler? Veya kitaplarda “A Study in Pink” hikayesinde tanıştırılan, gerçek hayattan alınma bir karakter olan Brigham Young’ı kullanabilirler? Bekleyip göreceğiz.

⁠⁠⁠Evapsie!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir