Eddie Redmayne: “Fantastik Canavarlar Serisinin Devam Filmleri Çok Daha Karanlık Olacak”

Fantastik Canavarlar filminin ikincisine az bir zaman kalmışken yeni filmle ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Newt Scamander rolüyle gönlümüze taht kuran sevimli oyuncumuz Eddie Redmayne, “Fantastik Canavarlar serisinin devamı çok daha karanlık,” diyerek fitili ateşledi!

Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filminin fragmanı bize filmin daha karanlık bir atmosferi olacağı ipucunu verdi bile. Eddie Redmayne ise, açıklamasıyla kuşkularımızda haklı çıktığımızı kanıtladı:

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar filminin devamı kesinlikle daha karanlık bir hikaye.”

Redmayne EW’e yaptığı açıklamada, “En heyecanlı tarafı, ses perdesinin değişimi,” dedi (ve evet yukarıdaki fotoğraf filmden yeni bir kare).

“Daha karanlık, daha sert ve hikaye, daha çok aşina olduğumuz Potter dünyasının atmosferine bağlanıyor. İlk filmde tanıştığınız karakterler, artık hepinizin çok daha iyi bildiği büyü dünyasında olacaklar. Senaryoyu ilk okuduğumda, içinde bu gizli öğeleri barındırıyordu ve daha çok elimden bırakamadığım sürükleyici bir gerilimi okumak gibiydi.”

Senaryonun, Harry Potter kitaplarının yazarı J.K. Rowling’in elinden çıktığını düşünecek olursak, elden bırakılamayan cinsten bir sürükleyiciliğinin olması bizim için bir sürpriz değil.

Filmde Büyüzolog Newt Scamander’ı yeniden canlandıracak olan Redmayne, bize filmle ilgili birkaç yeni ipucu vererek bazı detayları da söylemeden geçmedi. Bildiğimiz üzere, karanlık büyücü Grindelwald (Johnny Deep) geçen filmde yakalanmıştı. Yeni senaryoda ise, Avrupa’ya geri gönderiliyor ve kaçmayı başarıyor.

“Dumbledore (Jude Law) beni Grindelwald’ın izini sürüp yakalamak için görevlendiriyor,” diyor Redmayne. Grindelwald’ın safkanların tüm büyü-dışı topluluğa hükmetmesi gerektiğine olan inancı politik bir durum. Öyle ki; birçok insanı saflarına topluyor ve aile içinde bile bölünmelere yol açabiliyor. Grindelwald insanları hipnotize edebilecek kadar etkileyici biri.”

Hmm. Bu anlattıkları, size de birini hatırlatmıyor mu?

Kim-Olduğunu-Bilirsiniz-Siz.

Bu çok şey öğrendiğimiz ve merakımızın katbekat arttığı söyleşiden sonra filmin çiçeği burnunda fragmanını yeniden hatırlayalım.


Detaylı fragman analizimizi buradan okuyabilirsiniz!

Forumdan Cevaplar!