Eddie Redmayne, Karakteri Newt Scamander Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

ew-eddie-redmayne

Hazır Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar birkaç ay içinde vizyona girecekken, Entertainment Weekly de filmde Newt Scamander’ı canlandıran Eddie Redmayne ile geniş kapsamlı bir röportaj yapmış. Olay örgüsü hakkında önemli bir spoiler vermeden Redmayne, Newt’i oynamayla ilgili düşüncelerinden bahsetti:

Newt insanlardan zarar görmüştür ve filmin başında kendi başına ve canavarlarla birlikte olmaktan hayli mutlu birisidir. Yalnızlığının keyfini çıkarırken bir yıl boyunca da kırsal alanda yaşamıştır. Yani insanlarla o kadar da uğraşmak zorunda kalmamıştır. New York’a geldiğinde ise sandığından da fazla insanın olduğunu görmüştür.

Redmayne aynı zamanda canavarlarla insanlarla olduğundan daha rahat olan karakteri için nasıl alıştırma yaptığından söz etti:

O muhteşem hayvanat bahçelerine, parklara gittim. Hayvanların bulunduğu kafeslere girdim, sahipleriyle tanışıp hayatlarını dinledim. Ormanda yaşayan bir beyle birkaç gün geçirdim (…) Mesele tüm duyularınızı kullanmada yatıyor – kokudan tutun da görüş alanına, çevresel görüşten sese kadar hepsi buna dahil … [Newt] ilk kez New York’a geldiğinde onun bir caddede yürürken görüyorsunuz ve şehri gözlemlerken doğal yaşam alanını gözlemliyor gibi bir hali var. Bir nevi şehri kokluyor; sanki bir ormanın içindeymiş gibi.

Rolü için hayvanlarla alıştırma yapmak dışında, Eddie seride Voldemort’a hayat veren oyuncu Ralph Fiennes’a rastladığını söyledi. Fiennes, Redmayne’e (son dört Harry Potter filminin yönetmenliğini yapmış ve Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar üçlemesinin ilk ikisini çekeceği netleşen) yönetmen David Yates’le film çekmenin nasıl bir şey olduğuna dair bilge dolu sözler etme inceliğini gösterdi.

Ralph, işin geniş hacminin arasında olağanüstü olan bir şey varsa onun da Yates’in oyunun en küçük detayını gören akıl almaz derecede keskin bir görme gücüne sahip olması diyor. Tam bir oyuncu yönetmeni ve bunu öğrendiğim için kendimi şanslı hissediyorum.

eddie-redmayne-comic-con

Söyleşinin geri kalanında Redmayne Newt’in favori büyülü yaratığının ne olduğundan şöyle bahsediyor:

Burnuk – onlarda şu müthiş aşk-nefret ilişkisinden var. Bu akıl almaz şekilde hem can sıkıcı hem de mükemmel bir şey. Tam anlamıyla kabus gibiler fakat Newt onların oyunbazlık hallerine ve tek fikirliliklerine bayılıyor. Ve bir de Kabuluk, adı Pickett. Onu severim. Filmde birçok Kabuluk göreceksiniz fakat Pickett’ın bağlanma sorunu var. Newt bir favorisi olmaması gerektiğini biliyor, yine de Pickett’ı seviyor.

Eddie’nin, ‘Newt Harry Potter dünyasından kiminle tanışmak isterdi?’ sorusuna da cevabı var. Bu cevap yeni bir hayran kurgusuna meydan açacak gibi görünüyor:

Gelecekte bir filmde kimle tanışmak mı? Gerçekten ilginç bir soru. Bence bir Newt ve Ron sahnesi eğlenceli olurdu. Bu iki adam birbirlerini ilgi çekici bulabilirdi diye düşünüyorum. İyi de vakit geçirirlerdi. Bunların birçoğunun gerçekleşeceğinden şüpheliyim.

Redmayne Pottermore’da Hufflepuff’a seçilmesinin heyecanını da EW’le paylaştı:

… gerçekte bir Hufflepuff olmadığımı öğrenseydim bu beni yıkardı ama Hufflepuff’a seçildim. O sırada cidden evde tek başımaydım ve Hufflepuff’lu olmamın getirdiği heyecandan bir bağırmışım ki şu sözler çıkmış ağzımdan: “Büyü diye bir şey var.”

eddie-mtv4

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir