Eddie Redmayne ve Dan Fogler Ekranların Yeni Müthiş Komedi İkilisi Olabilir Mi?

Newt_Jacob_clapping_Fantastic_Beasts_CC_Trailer

Newt ve Jacob bir sonraki Sherlock ve Watson olabilir mi? Ya da Laurel ve Hardy?

Bildiğiniz gibi Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar filminde Eddie Redmayne, valizinde büyülü yaratıkları taşıyan azimli İngiliz bir büyücü Newt Scamander’ı canlandırmaktadır. Dan Fogler ise tamamen farklı birine hayat vermekte: New York’un Aşağı Doğu Yakası’ndan Jacob adında bir No-Maj’dır(no-mage/büyücü-değil). Jacob Newt’in valizini kazara açtığında kendini büyücü topluluğunun içinde bulur.

Filmde görülen bu büyük uyum, dört ana karakter arasında oluşan kimyadan kaynaklanmakta: Newt, Jacob, Tina (Katherine Waterston) ve Queenie (Alison Sudol). Newt ve Jacob’ın sevecen bir dostane ilişkileri var, Dan Fogler’ın dediğine göre aralarındaki anlaşılması güç bu elektrik neredeyse seçmeler sırasında oluşmaya başlamış.

Newt-Scamander-Tina-Goldstein-Jacob-Kowalski

Dan Fogler bu durumu şöyle anlatıyor:

“Eddie ve benim aramda anında müthiş bir kimya oluştu. İlk seçmede karakterlerimizle doğaçlama yaptık ve sanırım bunun benim rolü almamda yararı oldu.”

Dan aynı zamanda bir komedyen, o yüzden de bu doğaçlama olayı onun için normal bir şeydir.

“Eddie’yle oynarken çok rahattım. Karakterinin uyuştuğu biriyle oynamak gerçekten önemli. Jacob, Newt’in sinirini bozacak kadar sevimli olan ve onun bu hayatın büyülü yaratıklardan ibaret olmadığını düşünmesini sağlayan biri olmalıydı.”

Dan’a göre, onun ve Eddie’nin karakteri arasındaki bu eşsiz uyum kostümlerini giydikleri andan itibaren ortadaydı. Eddie Newt’in ona göre biraz kısa gelen pantolonunu, tavus kuşu mavisi paltosunu giyip saçını bir yana ayırmış halde büyülü valizini kapar.

jacop fantastik canavarlar

Fogler ise Jacob’ın gri yelek ve kırmızı kravatlı ona çok iyi uymayan üç parçalı takım elbisesini giyer, bıyığını sıvazlar ve saçını ayırıp jöleler. Onlar alışılmadık bir çifttir ve işin büyüleyici kısmı da burada yatmaktadır.

Dan şöyle devam ediyor:

“Kostümleri giyer giymez yan yana duruyoruz ve ortaya çıkan şey kesinlikle Laurel ve Hardy oluyor. Veya Abbott ve Costello ikilisi. Hatta Sherlock ve Watson! Ortak bilinç dışı bir bakış açısından, seyirci favori ikililerini bize damgalayabilir ve bu gerçekten güzel sonuç verir.’

Newt ve Jacob filmin sürükleyici konusu içine dalıp kayboldular fakat bir şekilde aralarındaki bu canlılığı da sürdürdüler.

“Sanki müzik gibi bir şey,” diyor Dan. “Sanki Eddie bu hoş klasik biçimde oluşturulmuş duygulu bir melodiyi çalıyor ben de onun üstüne Brooklyn cazı koyuyorum ve sonunda iyi bir müzik ortaya çıkıyor.”

Dan bu filmin onun için ‘büyük bir şans’ olduğunu söylüyor. Onun çalıştığı en havalı ve korkutucu iş olduğundan bahsediyor. Üstüne bir de Eddie Redmayne ile birlikte çalışınca en az o kadar daha etkili oluyor. Dan bu rol için seçmelerdeyken, Eddie The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) filminde gösterdiği performansla en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştı.

eddie-redmayne-fc-newt

Dan yüzünde sevgi dolu bir ifadeyle şunları ekliyor:

“Onun hayranıyım. Bir gün şövalyelikle onurlandırılacak bir oyuncuyla çalışmak müthişti. Etrafınızda sizi daha iyi yapan insanların olması harika bir şey. Bu yaşadığım açık ara en yaratıcı deneyimdi ve bugüne kadar çıkardığım en iyi işti diye düşünüyorum. Filmin vizyona girmesini heyecanla beklemeye başladım bile!”

Peki siz Eddie ve Dan ikilisinin ekranların yeni yüzü olacağını düşünüyor musunuz?

1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir