Utangaçlığın Tatlı Hikâyesi: İşte Kendi Kabuğunu Kıran Bir Çocuğun Eğlenceli Macerası
Emma’nın Tercihi kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Utangaç Emma’nın, müziğin sihirli dünyasıyla kendi kabuğunu kırma hikâyesi Türkçede.

Fransız yazar ve öğretmen Marie Lenne-Fouquet’den çocukların kalbine dokunan sıcacık bir hikâye: Emma’nın Tercihi, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle Türkçede yayımlandı.
Marie Lenne Fouquet, kariyerine modern edebiyat eğitimi aldıktan sonra okul öğretmeni olarak başladı ve daha sonra özel eğitim ihtiyaçları olan öğrencilerle çalışan uzman bir eğitimci ve yazar oldu. Yazarlığındaki en büyük tutkusu ve ilham kaynağı, bizi bir araya getiren duygular: gülünç anlar, utançlarımız, büyük sevinçler, kederler ve tabii ki çocuklukla olan ilişkimiz.
Şu anda Fransa’nın Deux-Sèvres bölgesinde yaşamakta ve zamanını yazarlık, atölye çalışmaları ve öğretmenlik arasında paylaştırmakta.
Yazarın kendi eğitimcilik deneyimlerinden beslenerek kaleme aldığı Emma’nın Tercihi, “küçük, kahverengi ve çok utangaç” bir kız olan Emma’nın kendini ifade etme yolculuğunu eğlenceli ve samimi bir dille anlatıyor. Henüz çocukken bile elini kolunu nereye koyacağını bilemeyen Emma’nın, müzikle olan ilişkisi üzerinden kendi kabuğunu kırma macerası, 8 yaş ve üzeri okuyuculara ilham verecek.
Emma’nın Tercihi – Marie Lenne Fouquet | Arka Kapak Tanıtımı

Her şeyden önce, ufak tefek bir kızım ben. Nereye gidersem gideyim, insanlar geldiğimi fark etmez bile.
Yürürken durmadan pantolonumun paçalarına basarım ve çikolataların durduğu rafa ulaşmayı başardığım da çok enderdir.
Başka nasıl tarif edeyim kendimi? Evet, kumralım. Saçlarım, gözlerim, kaşlarım…
Kahverengi yani.
Ama hepsinden önemlisi, utangaç biriyim ben. Öyle utangacım ki, kendimi sürekli rahatsız hissederim.
Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemem hiç.
Kısacası, kendimle çok barışık sayılmam demek istiyorum.
Marie Lenne-Fouquet’den kendi kabuğunu kıran bir çocuğun eğlenceli hikâyesi.
40 sayfadan oluşan kitabın çevirsini Filiz Karaküçük üstleniyor. İllüstrasyonları ise Pauline Duhamel hazırlıyor. 3 ve 8 yaş arasını kapsayan eser, Kasım 2025 tarihi itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almış durumda.
Emma’nın Tercihi kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!
Fantastik Canavarlar’ı Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
-
Harry Potter’ın Yeni Başrolü, Daniel Radcliffe’ten Gelen Mesaj Hakkında Konuştu
Yorum yapılmamış | Ara 2, 2025 -
Rupert Grint’ten Samimi İtiraf: “Ron’un Gölgesinden Asla Kurtulamayacağım”
Yorum yapılmamış | Kas 30, 2025 -
Hogwarts Legacy 2 Hakkında Yeni İpuçları Gün Yüzüne Çıktı
Yorum yapılmamış | Kas 29, 2025 -
37 Yaşındayken 14 Yaşındaki Mızmız Myrtle Rolü için Seçmelere Giren Aktristen Yıllar Sonra Gelen İtiraf
Yorum yapılmamış | Kas 27, 2025
Yazar Hakkında
Ayşe Yılmaz
Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever. Azılı bir Potterhead.

Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!