Fantastik Canavarlar Filminin İlk 10 Dakikasında Neler Oluyor? (SPOILER)

imax_newt_scamander_fc

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hayran etkinliklerinde, filmin ilk 10 dakikasının da izlendiği ve üzerine çokça konuşulduğu bilgisi içimizi sızlatmıştı. Gelin Fantastik Canavarlar‘ın ilk 10 dakikasında neler olmuş, USA TODAY‘in ağzından dinleyelim!

Ve elbette yazının bundan sonrasındaki kısım, filmin ilk 10 dakikasına dair doğrudan spoiler içeriyor!

Filmin açılış sahnesi, film hakkında şu ana kadar fragmanlarda gördüğümüzden daha fazla bilgi veriyor. Sadece birkaç sahneyle, fazlasıyla şey öğreniyoruz ve bu filmin biraz karanlık bir havada, hızlı gelişen ve aksiyon dolu bir yapısı olduğunu düşünmeye başlıyoruz. Fantastik Canavarlar bu özelliğiyle de son Harry Potter filmlerine benziyor.

newt-jacob

Film, Harry Potter filmlerindeki gibi bir trajediyle başlıyor. Kara büyücü Gellert Grindelwald tarafından yapılan acımasız bir saldırı görüyoruz. Kitapları okuyan hayranlar kendisini Voldemort’tan önceki kara büyücü olarak hatırlayacaktır. Grindelwald, 1945’te bir düelloda Dumbledore kendisini yenene kadar Avrupa’da terör estiriyordu.

Filmin geçtiği 1926 yılında, büyü dünyasında işler hiç de yolunda gitmemektedir. Uçuşan gazete sayfalarında görüğümüz kadarıyla, Hogwarts’ta güvenlik önlemleri arttırılmakta, Grindelwald’un terör saldırıları giderek artmakta ve Amerika’da büyücülere duyulan nefret had safhaya ulaşmaktadır. Bonus; New York’taki büyücü gazetesinin adının New York Ghost olduğunu öğreniyoruz. (Kendisi için Gelecek Postası’nın Amerikan versiyonu diyebiliriz.)

Derken Percival Graves rolündeki Colin Farell’ı yıkılmış bir binanın molozları arasında inceleme yaparken görüyoruz. Olaya şahit olan Muggle’lar (kusura bakmayın hâlâ No-Maj demeye hala alışamadık!) her şeyi “siyah bir bulut”un yuttuğunu söylüyorlar. Bu sırada hemen yan taraftaki bina parçalanıyor ve bir şey, yerin altından ilerleyerek tüm caddenin altını üstüne getiriyor. Bunu yapanın ne olduğunu ise maalesef göremiyoruz.

Ayrıca Newt Scamander’ı da görüyoruz. Fragmanlarda gördüğümüz gibi Amerikan gümrüklerinde, yanında fantastik canavarlarla dolu çantasıyla çıkıyor karşımıza. New York’a geldikten sonra bir süre boş boş gezen Newt, daha sonra kendisini büyü karşıtı bir grup Muggle’ın cadılar aramızda diye haykırdığı bir garip toplantıda buluyor. Dan Fogler’ın canlandırdığı Jacob Kowalski bankaya giderken Newt’un büyülü çantasına takılıyor. Newt ayrıca sosisli sandviç yiyen Tina (Katherine Waterson) ile de karşılaşıyor, böylece filmdeki New York etkisi iyice kendisini gösteriyor. Toplantıda, son fragmanda tanıştığımız burnuk çantadan kaçıp, bir dilencinin önündeki para dolu şapkayı kapıyor. Şimdilik, filmdeki favori canavarımız da kendisi oluyor.

burnuk

İşte filmin ilk on dakikası da böyleymiş sevgili canavarlar. Tüm bunlar, biraz fazla değil mi size de?!

Bu arada etkinlikte yayınlanan ve filmden görmediğimiz sahneler de içeren yeni videoyu da kaçırmayın deriz:

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir