Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları Filminden Silinmiş 5 Önemli Sahne

Fantastik Canavarlar serisinin ikincisi Grindelwald’ın Suçları filminin kesilmiş sahneleri nihayet Amerika’da satışa sunulan yeni BlueRay ve DVD’lerde yerini aldı. Silinmiş sahnelerin açığa çıkmasıyla The Leaky Cauldron sitesi en iyi 5 sahneyi listelemiş. Biz de sizin için çevirdik!

Filmin uzatılmış versiyonunda eklenmiş sahneler toplamda 15 dakikayı bulmuyor; ayrıca sahnelerin birkaçı ise önem arz eden görüntülerden oluşmuyor. Ancak, film ile ilgili aklımıza takılan bir iki boşluğun, silinmiş sahneler ile dolduğunu da belirtelim.

1. Credence’ın Yeniden Doğuşu

Bu sahnede, ilk filmin sonunda patlak veren olayların ardından Credence’a neler olduğu sorusuna cevap alıyoruz. Filmin kesilmiş bu sahnesi, tam da filmin alternatif bir başlangıç sahnesi olarak çekilmiş. Sahne, Warner Bros. ambleminin ardından suya batan beyaz bir tül ile başlıyor ve ardından Credence’ın bir önceki filmin sonunda aldığı yaralar sonucu küçük bir Obscurus formunda olduğu bir sahne görüyoruz. J.K. Rowling, Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları basın açıklamasında bir Obscurus’un, Obscurus formunda öldürülemeyeceğini açıklamıştı. Tam da açıkladığı gibi, Credence kendi formuna bu sahnede geri dönüyor.

Kendi formuna döndüğü sahnenin ardından, Credence evlat edinildiği belgeleri buluyor ve gördükleri karşısında dünyası başına yıkılıyor. Bu da, filmin ilerleyen sahnelerinde gelişen olaylara biraz olsun ışık tutar nitelikte.

Bir sonraki sahnede ise, bir rıhtımda Credence’ın Arcanus Sirki’ne katıldığı anlara tanıklık ediyoruz. Anlaşılan o ki, Credence Avrupa’ya gemiyle geçebilmeyi umuyor ve Skender’ı, Credence’ın gemiye binmesine izin verirken görüyoruz.

2. Newt ile Dumbledore’un Konuşması

Bu sahnede, filmin başında tanık olduğumuz Newt ile Dumbledore’un Londra’daki sohbetinden ek sahneler görüyoruz. Newt, Dumbledore’a onu New York’a göndermesinin asıl sebebini soruyor ve  Dumbledore ile aralarında şöyle ilginç bir konuşma geçiyor:

Dumbledore: Grindelwald’ın Credence’ı yakalamak için harekete geçeceğini biliyordum. Yıllar önce onun bir ön görüsü olmuştu. Herkesten daha çok korktuğu adamı bir Obscurus öldürecekti.

Newt: Yani seni.

Dumbledore: Grindelwald’ı kendi silahıyla senin vurabileceğini düşündüm; Credence’ı öldürmek yerine onu kurtararak.  

3. Özgürlük Dansı

Credence ile ilgili başka bir sahnede, orijinal fragmanlarda da bir kısmını gördüğümüz Nagini ile Credence’ın Eyfel Kulesi’ni gören bir çatı katında (tam da Grindelwald’ın daha önce Credence’a Irma’nın adresini verdiği yerde) oturduğu sahneye tanık oluyoruz. Bu sahnede, artık özgür olduklarını söylüyor Nagini ve bunun üzerine Credence Obscurus’unun serbestçe dolaşmasını sağlıyor. Nagini, Obscurus’un özgürce gökyüzünde dans edişini izliyor ve Obscurus’un vücudundan geçmesine izin veriyor. Bu sahne, Credence’ın Obscurus’unu artık nasıl kontrol edebildiğini gösterme niteliği taşıyor.

4. Salon Dansı

Bu sahne ise, fragmanlarda gösterildiği halde yalnızca silinmiş sahnelerde yer alıyor. Leta’yı balo salonunda (kendi Böcürt’ünün görüntüsü olan) havada yüzen beyaz bir tüle bakarken ve değiştirdiği bebeğin gemiden suya düşüşünün görüntüsünü hatırlarken görüyoruz. O esnada Leta, birilerinin “Söylentiler doğruymuş,” diye aralarında fısıldaştıklarına tanık oluyor, “Kardeşi hayattaymış.” Bir adam Leta’nın kulağına bir kehaneti fısıldıyor ve şu sözleri söylüyor:

Tebrikler, Leta, kardeşin yaşıyor. İnancımız hep bu yöndeydi.

5. Dumbledore ve McGonagall

Yayınlanan fragmanlarda, Dumbledore’un Hogwarts’taki bir okul koridorunda yürüdüğüne tanık olmuştuk. Sahnenin devamında koridorda yolu Profesör McGonagall ile kesişiyor. Tam da bu sahnede, Harry Potter kitaplarından Profesör Minerva McGonagall ile Dumbledore’un arasında şöyle bir diyalog geçiyor:

McGonagall: İşte burdasın! Travers ne istiyormuş? Bir okula o şekilde gelmesi, oldukça uygunsuz bir davranıştı.

Dumbledore: Öylesine bir konuşmaydı, kusura bakma, Minerva, verilecek notlar var.

Ardından Dumbledore’un el bileğine takılan takip cihazıyla alelacele ofisine giriğini görüyoruz. Sonraki filmlerde Dumbledore ve McGonagall arasında geçen daha özel sahneler görmeyi dilediğimizi de belirtelim!

Diğer silinmiş sahneler ise özetle şöyle:

  • Tina’nın Paris’te olduğunu öğrenen Newt, bodrum katındaki dairesinde Jacob ile konuşur ve Burnukları toplar.
  • Credence’ı aramakta olan Tina, Skender ile görüşür.
  • Newt ile Jacob, Paris’teki bir kanalizasyonda tutsağı olacakları Yusuf Kama ile birliktedir.

Elbette ki, eklenmiş sahnelerle büyük sorularımıza cevaplar almış değiliz. Credence’ın Yeniden Doğuşu ve Newt ile Dumbledore’un Konuşması dışındaki diğer sahneler, ana hikâyeye dair bize pek bir şey katacak nitelikte değil. Tüm bunların yanında, filmin silinmiş sahnelerinin yayınlanması bir yana, çok sayıda kamera arkası görüntüler de oldukça heyecan verici!

Filmin silinmiş sahnelerinin tümünü aşağıdan izleyebilirsiniz:

Silinmiş sahnelerle ilgili siz de yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

⁠⁠⁠Evapsie!