Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? Filminin Orijinal Senaryosu Türkçe Olarak Raflarda

Fantastik Canavarlar serisinin ilk filmi olan Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? çıktığı sırada orijinal dilinde J.K. Rowling tarafından kaleme alınmış senaryo kitabı da piyasaya sürülmüştü hatırlayacağınız üzere. İşte bu orijinal senaryo kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından nihayet dilimize kazandırıldı.

Tanıtım metnine göz atalım:

Yıl 1926, New York…

Bir avuç insan… ve yaratık… birçoklarının kaderini belirleyecektir. Büyüzoolog Newt Scamander şehre yeni gelmiştir ve fazla kalmaya niyeti yoktur. Fakat Newt’ın sihirli valizi başkasınınkiyle karışıp fantastik canavarlarının bazıları kaçınca, ortalık iyiden iyiye karışır.

Dünyanın her yerinde sevilen ve çok satan Harry Potter kitaplarının yazarı J.K. Rowling, Newt Scamander’ın yazdığı özgün Hogwarts ders kitaplarından “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?”dan ilham alarak ilk senaryosunu yazdı. J.K. Rowling’in parlak hayal gücünün hayranları onun ortaya koyduğu mizah yeteneğini, yarattığı sihirli evrenin inanılmaz imgelemini ve her türden kişiye (asaları olsun ya da olmasın) duyduğu derin sempatiyi ve anlayışı her sayfada tanıyacaklar.

Bu macera dolu, destansı hikâye nefesinizi kesecek.

Kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsı için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevirisini Harry Potter kitaplarında editör olarak gördüğümüz Hazel Bilgen‘in gerçekleştirdiği kitabın düzeltisi Filiz Özkan‘a, editörlüğü de Darmin­ Hadzibegoviç‘e ait. 304 sayfalık orijinal senaryo kitabına kitapçılardan ve online kitap satış mecralarından temin edebilirsiniz.

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!