Fantastik Canavarlar, Yeni Yazar ve Çevirmenlerini Arıyor!

Uyuyan bir ejderhayı gıdıklamak için çıktığımız yolda, iki buçuk yılda kocaman bir aile olduk. Harry Potter ve Lanetli Çocuktan, Fantastik Canavarlar filmlerine, Pottermoredan, Robert Galbraithe, Hogwarts Mysteryden hayran yapımlarına kadar; bu dünyaya dair ilkleri hep bu sayfalardan okudunuz.

Şimdiyse aileyi genişletme vakti! Fantastik Canavarlar olarak, yeni ve daha dinamik bir perspektifle işleri bir adım ileri taşımaya hazırlanıyoruz.

Eğer siz de gerçek bir Potterhead olduğunuzu düşünüyorsanız, söyleyecek sözleriniz, kuvvetli bir yabancı diliniz varsa, burası tam da size göre!

Türkçesine hâkim, okumayı ve yazmayı seven, kültürel gelişmeleri ve Potter dünyasını takip eden, Fantastik Canavarlar sitesinin geleneğine aşina yazar ve çevirmen adaylarının başvurularını beklediğimizi mutlulukla ilan ediyoruz.

Başvuruları 2 kategoride değerlendireceğiz.

  1. kategori çeviri üzerine. Burada Fantastik Canavarlar’ın içerik formatına uygun olarak aşağıdaki iki metinden birini Türkçeleştirmeniz bekleniyor. [FC içerik formatına uymak için: İngilizce metni olduğu gibi birebir çevirmekten kaçınmalı; yazıyı dilimize uyarlamaktan/yorumlamaktan çekinmemeli; metnin girişine kısa bir ‘spot’ ekleyip finalindeyse konuyu toparlayarak kapanışı yapmalısınız.]
  1. kategori ise eleştiri, inceleme ve makaleler üzerine. Sizden Potter dünyasına dair yaklaşık 500 kelimelik özgün bir yazı yazmanız bekleniyor. Bu yazı bir J.K. Rowling eleştirisi, ya da Potter dünyasının artıları/eksileri ya da Muggle Quidditchi hakkında bile olabilir! Öncesinde geçmişte yayınlanan özgün yazılarımıza göz atarak ne tarz içerikler üretebileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz.

Çeviri haberlerinizi ya da özgün metinlerinizi canavarekip@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Başvurunuzda deneme metninizle birlikte, kısa bir öz geçmiş ve neden Fantastik Canavarlar’da yazmak istediğinizi belirten açıklayıcı bir metne de yer vermenizi rica ediyoruz.

Bu başvuruyu yaparken Fantastik Canavarlar’ın gönüllülük esasıyla hizmet vermeye devam eden bir oluşum olduğunu unutmamaya çalışın lütfen.

Sizlere olabildiğince çabuk geri döneceğiz, Nox!

Not: E-postasında öz geçmiş ve ‘neden FC’de yazmak istiyorum’ yazısına yer vermeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

Not2: Başvurular sadece e-posta üzerinden yapılabilir.

⁠⁠⁠Evapsie!