Fantastik Canavarlar’a Tarihi Dokunuş: Carmen Ejogo Karakterini Neden Solak Olarak Canlandırmak İstedi?

saphina-picquery-alt

Fantastik Canavarlar filmlerinin gerçekten emin ellerde olduğuna artık kesinlikle ikna olduk! Carmen Ejogo‘nun canlandıracağı Seraphina Picquery karakteri karşımıza solak olarak çıkacak! Peki bu neden bu kadar değerli?

Carmen Ejogo’nun karakterini bu şekilde canlandırmaya karar vermesinin nedenleri ise tamamen kendi tarih bilgisine dayanıyor. Jeanne D’arc, Salem ve Şeytan‘ı birbirine bağlayan bu nedenler silsilesine gelin hep birlikte göz atalım.

Seraphina Picquery karakteri aslında ilk andan itibaren solak olarak düşünülmemiş. Bu fikirle çıkagelen kişi  Carmen Ejogo’nun ta kendisi olmuş. Ejogo normalde de solak olsa da bu karar, kökünü aslen oyuncunun büyücülük tarihi hakkındaki birikimlerinden alıyor.

“Seraphina’nın kostümleri tasarımcı Colleen Atwood’un ellerinde muhteşem bir evrim geçirdiler. O ( Atwood) harikaydı çünkü benim de katkıda bulunmama izin verdi. Buna örnek olarak yüzüklerimi verebilirim. Atwood’a belki de bütün bu yüzüklerin Seraphina’nın parmaklarında olmasının iyi olacağını ben söylemiştim.”

Ejogo’nun Pottermore’a verdiği röportajda bahsettiği o yüzüklerin hepsi Seraphina’nın sol elinde yer alıyor olacak. Peki neden sol el, Ejogo ve doğal olarak da Seraphina için bu kadar önem arz ediyor? Bu sorunun cevabı ise tarihin derinliklerinde yatıyor.

“Ben normalde de solağım ve bu gayet doğal bir durum fakat bunun oldukça sihirli bir özellik olduğunu da biliyorum. Sırf bu yüzden yıllar önce bir cadı olduğum düşünülebilirdi. Bu yüzden sol elimi vurgulamak istedim ve onu yüzüklerle donatmamız gerektiğini düşündüm. Colleen de bu fikri oldukça benimsedi.”

Ejogo’nun da bahsettiği gibi sol elli olmak tarihin bir köşesinde gerçekten de cadılık ve kara büyücülükle ilişkilendiriliyordu. Hatta sol elle tasvir edildiği pek çok kaynakta belirtilen Jeanne D’Arc da 1431 yılında sapkınlık suçlamasıyla yakılarak idam edilmişti. Bunun yanı sıra şeytanın çoğu tasvirinde takipçilerini kutsarken sol elini kullanması ve melek sağ omuzda varsayılırken şeytanın sol omuzda bulunduğunun düşünülmesi de sol elin şeytanla bağlantılı olduğuna dair inanışları tarih boyunca güçlendirmiş.

Seraphina Picquery

Geçmişteki cadı mahkemelerinde sadece solak olmak bile suçlu bulunmanıza yetebilirdi. Fantastik Canavarlar’ın evreninde de Salem Cadı Mahkemeleri’nin mirası halen güçlü bir şekilde hissediliyor.

Fantastik Canavarlar filminin Liverpool’da çekilen bir sahnesinde “İkinci Salem’i istiyoruz!” diye slogan atan bir gruptan oluşan protesto gösterisi yer alıyor. Büyücüleri ülkeden atmak isteyen ve Samantha Morton’un karakteri Mary-Lou tarafından yönlendirilen bu oluşum “İkinci Salem’ciler” olarak adlandırılıyor.

İçinde bulunduğu projenin konseptini çok iyi anlayan ve tarih bilgisiyle karakterini “tepeden parmaklara” çalışıp, yorumlayan Carmen Ejogo’nun karşımıza muhteşem bir Seraphina karakteri çıkaracağından hiç kuşkumuz yok!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir