Gece Yarısı Güneşi: Twilight Efsanesi’ne Bir de Edward’ın Gözünden Bakın!

Gece Yarısı Güneşi - Stephenie Meyer Twilight

Stephenie Meyer’ın Twilight efsanesi geri döndü! Üstelik bu sefer hikâyeyi Edward Cullen’ın anlatımıyla okuyacağız. Bizleri Alacakaranlık serisinin başlangıcına götürecek Gece Yarısı Güneşi, raflardaki yerini aldı. Kitabın ön okuması da haberimizde!

Çıktığı dönemde milyonlarca okura ulaşmış ve aynı zamanda filmleriyle de ses getirmiş Alacakaranlık, yeni kitabıyla yıllar sonra efsaneyi bir kez daha raflarımıza getiriyor.

Serinin ilk kitabı olan Twilight 2005 senesinde çıkmış, ardından 2008 yılında da ilk filmiyle beyaz perdeye gelmişti. Aradan geçen 13 yıl boyunca kendisine büyük bir hayran kitlesi toplamayı başardı. Özellikle çıktığı dönem genç okurların ilgisini çeken seri, birçok farklı dile çevrilmişti. Toplam 4 ana kitaptan oluşan serinin 5 de filmi bulunuyor.

Serinin filmlerinde Edward Cullen karakterini Harry Potter dünyasının Cedric Diggory’si Robert Pattinson canlandırmıştı.

Orijinal adı Midnight Sun olan Gece Yarısı Güneşi, aslında seriden hemen sonra yazarın kaleme almaya başladığı bir öyküydü. Ancak henüz baskı aşamasına geçmemiş eseri, Stephenie Meyer’ın bilgisayarını hack’leyerek çalmışlar ve ilk bölümlerini internete sızdırmışlardı. Yazar da bu talihsiz olay sonrası projeyi rafa kaldırmış ve herkesin bu kitabı unuttuğundan emin olduktan sonra yazmaya devam edeceğini söylemişti.

Neyse ki o gün geldi ve kitap sonunda raflara geldi. Epsilon Yayınları da hızlıca çevirisini tamamladı ve dilimize kazandırdı!

Gece Yarısı Güneşi – Alacakaranlık #5 – Stephenie Meyer | Tanıtım Yazısı

Gece Yarısı Güneşi - Stephenie Meyer

“Ve aslan, kuzuya âşık olur.”

Bu unutulmaz aşkı, bu kez aslanın ağzından dinlemeye hazır mısınız?

Milyonları peşinden sürükleyen Alacakaranlık’ın unutulmaz âşıkları Bella ve Edward, serinin yayımlanan son kitabından on iki yıl sonra, başladıkları yere geri dönüyor. Hikâyelerini anlatmak bu kez Edward’a düşünce, en karanlık ve heyecan verici detaylar arasına dalmak da kaçınılmaz oluyor.

Sahi, herkesin aklını okuyabilen bir vampirin zihnine süzülmeyi kim istemez ki?

Tanıtımdan da görüldüğü üzere okuru Alakacakaranlık serisinin başlangıcına götürecek kitap Edward’ın geçmişini inceliyor ve Bella ile ilişkilerinin detaylarını ortaya çıkartıyor. Sevilen vampirin gözünden anlatılan kitap yeni ve karanlık bir etkiye sahip. Güzel ve gizemli Bella ile tanışmak onun vampir yaşamındaki en ilgi çekici ve sinir bozucu olaydır. Edward’ın geçmişi ve düşüncelerinin karmaşıklığı hakkındaki şeyleri öğrendikçe neden bunun hayatındaki bir dönüm noktası olduğunu anlıyoruz. Kendi yaşamını tehlikeye attığını bile bile nasıl Bella’ya âşık oldu?

Epsilon Yayınevi etiketiyle çıkan roman toplamda 712 sayfadan oluşuyor. Kitabın çevirisini Tuba Özkat, editörlüğünü de Ece Çakmak üstleniyor. FantastikCanavarlar.com okurlarına özel kitabın ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAsına da BURADAN ulaşabilirsiniz.

Serinin ilk dört kitabı sırasıyla şu isimleri taşıyor: Alacakaranlık, Yeniay, Tutulma ve Şafak Vakti. Ayrıca Bree Tanner’ın İkinci Hayatı adını taşıyan bir de yan kitabı var.

Gece Yarısı Güneşi’nin konusu ilginizi çekti mi? Daha önce Twilight efsanesini okumuş muydunuz? Yorumlarda seriyle ilgili fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

* * *

* Robert Pattinson’ın Cedric Diggory Rolüyle Gönlümüzü Çaldığı O 23 An

⁠⁠⁠Evapsie!
1 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir