Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz’dan Yeni Çocuk Kitabı: “Gülsemin Öykü ile Yeryüzünden Öyküler”

Gülsemin Öykü ile Yeryüzünden Öyküler - Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz

Gülsemin Öykü ile Yeryüzünden Öyküler – İstanbul’da Bir Ahşap Ev kitabı raflardaki yerini alıyor. Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz’ın kaleminden çıkan kitabın çizimlerini ise Sezen Aksu Taşyürek yapıyor.

Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanan yeni çocuk kitabı, İstanbul Üniver-
sitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı mezunu olan Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz’ın yedinci kitabı. Kendisi yine daha önce YKY’den sırasıyla Kısa Boylu Zürafa (2020), Uykusu Kaçan Yarasa (2020), Kirpi Mirpi’nin Kaybolduğu Gün (2021), Ayağı Burkulan Kırkayak (2021) ve Kaptan Kurbağa’yla Deniz Macerası (2022) kitapları ile okuların karşısına çıkmıştı. Ayrıca yetişkin okur odaklı Sel Yayıncılık’tan çıkan Ütopyanın Kadınları Kadınların Ütopyası kitabıyla tanınıyor.

Yazar, 2005 ve 2013 yılları arasında Filmmor Kadın Kooperatifi’nin film yapım, sergi, yayın ve kadın filmleri festivali çalışmalarında yer aldı. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali ve Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı çalışanı ve gönüllüsü.

Kitabın çizimlerini yapan Sezen Aksu Taşyürek ise 1989 yılında Eskişehir’de doğdu. Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümünü bitirdikten sonra Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film-Animasyon bölümünden mezun oldu. Bir süre Anadolu Üniversitesi’nde etkileşimli kitaplar için illüstratör olarak çalıştı. 2013 yılından bu yana İstanbul’da çocuk kitapları yazıp çizmekte, dergiler, gazeteler ve benzeri alanlarda illüstrasyonlar yapmakta.

Gülsemin Öykü ile Yeryüzünden Öyküler – İstanbul’da Bir Ahşap Ev – Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz | Arka Kapak Tanıtm Yazısı

Gülsemin Öykü ile Yeryüzünden Öyküler - Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz

Ferhunde Hanım’ın iki katlı ahşap evinin hikâyesini bir çocuğun, Gülsemin Öykü’nün; bir kedinin, Pankulin Posbıyık’ın; bir köpeğin, Ekaterina Anya Volkova’nın; bir kaplumbağanın, Peyami Paşalıkızı’nın; bir ağacın, Pinus Pinea Can’ın; bir başka kedinin, Kıymetlimiz Hanım’ın ve bir güvercinin, Aris Parlakgerdanyadis’in ağzından dinlemeye hazır mısınız?

Ne de olsa bir mahalleyi mahalle yapan, oradaki evler, insanlar, ağaçlar ve hayvanlar değil midir?

Toplamda 72 sayfadan oluşan ve 9-11 yaş arasına hitap eden Gülsemin Öykü ile Yeryüzünden Öyküler, Ağustos 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlamış durumda.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yasemin Temizarabacı Yıldırmaz’in Gülsemin Öykü ile Yeryüzünden Öyküler – İstanbul’da Bir Ahşap Ev kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir