“Harry Potter ve Lanetli Çocuk: Bölüm 2″nin Açılış Gecesine Dair Her Şey

lanetli-cocuk-diger-ust

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Bölüm 2‘nin açılış gecesi görünüşe göre son derece başarılıydı. J.K. Rowling‘in kendisinin de katıldığı açılış gecesinde ağlamaktan titreyen hayranlar oyunu ne kadar beğendiklerini bir kere daha gösterdi!

O gece neler yaşandı, anlatmaya başlamadan önce oyunun hikayesini merak edenleri şuraya almak isteriz.

İşte gecenin detayları!

Oyunun arasında Rowling’i tiyatro salonunda gören hayranlar yerlerinden kalkıp bağırmaya başladılar. Ancak Rowling sessiz olmalarını ‘sus’ işareti yaparak rica ettiğinde hepsi onu dinledi ve tekrar yerlerini aldı.

Bu durum ve ayrıca oyuna gidip hiçbir yere spoiler yazmayan hayranlar, eserleri dolayısıyla J.K. Rowling‘in ricalarına duyulan saygı ve sevginin çok güzel bir örneğiydi.

Duyduklarımıza göre gerilim dolu, ters köşelerin ve dramanın da olduğu bir oyundu, ancak her zaman olduğu gibi sevgi ve sihir günü kurtardı, ki bu da tüm oyun boyunca işlenen bir temaydı.

Imogen Heap tarafından yaratılan müzikler ve özel efektler de oyunu tam anlamıyla sihirli kılan iki şey olarak gösterildi.

Hayranlar Oyuncuları Görmek İçin ve Belki de Bir İmza Alabilmek İçin Sahne Kapısına Üşüştü

Büyücüler: @MissDumezweni ve yapımcı @SFP_London, @HPPlayLDN’den sonra #CursedChild

Sahne kapısı tamamen deli #CursedChild

Görünene göre J.K. Rowling aralarında olmasa da, oyuncular sahne kapısına hayranlarla tanışmak için geldiler. Hepsi çok heyecanlı görünüyordu.

Ancak başka ülkelerde yaşayan ve İngiltere’de 31 Temmuz‘da çıkacak olan senaryo kitabını beklemek zorunda olan, tiyatro oyununu görmeye gelememiş hayranlar çok da mutlu değil. J.K. Rowling’in ricasına uymayarak #weareallwormtail (hepimiz Kılkuyruk’uz) hashtag’i altında bariz spoiler’lar veriyor. Bu durum da J.K. Rowling’in, hayranlarına Kılkuyruk –kitaplarda James ve Lily’ye ihanet edip öldürülmelerine neden olan karakter– olmamalarını söyledikten sonra oldu.

‘Sihir, Sevgi ve Kahkaha’ – Ve Duyduğumuza Göre Müzikler de Harikaymış

Daha önce Taylor Swift gibi yıldızlarla çalışmış olan ve kendisi de bir şarkıcı olan Imogen Heap tiyatro oyununun müziklerini hazırlamış.

Alice Vincent, oyun hakkındaki en güzel şeylerden birinin müzikler olduğunu söyledi ve sosyal medyadan hayranlar da bu fikre katıldı.

Diğer hayranlar ise tiyatro oyununun -Harry Potter’ın karakteristik özelliği olan- sihir, sevgi ve kahkahayla dolu olduğunu söyledi.

Alice’in dediğine göre, hayranlar oyundan çıkıp evlerine dönerken atmosfer ‘sevinçli, baş döndürücü ve biraz uykulu’ idi.

J.K. Rowling’in ordusu, üniforma gibi giydikleri uyumlu tişört ve rozetleri ile, oyunun sıraları tarafından bir araya getirildiler, ve görünüşe göre oldukça sihirli bir akşam geçirdiler.

#CursedChild Bölüm İki: HARİKA. Sanki @jk_rowling hayranların hep istediği her şeyi dinlemiş ve DAHA İYİ hale getirmiş! 

Oyundaki izleyicilerden biri olan Hannah Furness: “J.K. Rowling, tiyatro oyunu Harry Potter ve Lanetli Çocuk coşkulu bir ayakta alkış alırken izlemeye devam etti, kendini bir kutuya saklamıştı, oyuncular 1500 kişilik güçlü bir seyirci kitlesi tarafından alkışlanırken o da alkışlamak için ayağa kalktı.” dedi.

Oradaki son derece heyecanlı hayranlar yazarı oyunun arasında gördü, Rowling hayranlara el salladı ve parmağını dudağına götürerek oyunun finali başlamadan susmalarını istedi. Yıllar sonra ilk resmi Potter materyali olan oyunu seyirci gayet sıcak karşıladı ve oyuncuların üç kere sahneye gelip selam vermelerini gerektirecek kadar alkışladılar. Sonra, kendilerine, yapımın ikinci bölümünün büyük ters köşelerini saklamaya davet eden “sırları saklayın” rozetleri verildi.

‘Ağlayıp Titreyen’ Hayranlar Ayakta Alkıştan Sonra Oyunu Coşkuyla Övdü

Seyircilerden biri şöyle dedi: “Her şey arkadaşlık ve sevgiden ibaret. Bu bir spoiler değil.” Dumbledore gurur duyardı.

Sihir, sevgi ve kahkaha. Şahaneydi!

Tekrar #keepthesecrets (sırları saklayın) Rozetleri Dağıtıldı

Cursed Child badge

Oyun Bitti

Alice Vincent: “Seyirci anında ayağa kalkıp alkışlamaya başladı ve oyuncuların sahneye üç kez çıkmaları gerekti.” dedi.

Görünüşe göre bu oyun bir ziyafet gibiydi, tabii bekleyip hayranların telefonlarını tekrar açtığında ne diyeceğine bakmamız lazım…

İki Oyun İçin de Bilet Almayanlar Pişman Olacaklar

Alice Vincent’in dediğine göre, bir oyunu görerek olmazmış –yani sadece bir oyun için bilet alan yüzde ikilik kısım tam deneyime yaklaşamayacaklar bile, ikinci oyunda olan ters köşelere ve şoklara şahit olamayacaklar.

Alice Vincent Ara Sırasında Rapor Verdi

Kadınların lavabo kuyruğunda çok fazla endişe ve konuşmaya şahit olunabiliyordu. Bazı hayranlar, “Bitmesini istemiyorum!” derken diğerleri de nasıl biteceğini görmek için sabırsızlanıyordu.

Tiyatronun koridorlarında bazı hayranlar hikâyede sonra ne olacağına ilişkin teoriler üretiyordu, bazıları da en sevdikleri anları anlatıyordu.

Görünüşe Göre J.K. Rowling Oyunu Bir Kutudan İzliyordu ve Hayranlar Çok Heyecanlandı

J.K. Rowling’in oyun hakkında ne düşündüğünü merak ediyoruz tabii ki…

Alice Vincent, Rowling’in orada olduğunu doğruladı ve şöyle dedi: “ROWLING BURADA. KALABALIK SEVİNÇTEN ONA BAĞIRIYOR VE ÇIĞLIK ATIYOR!”

GERÇEKTEN @jk_rowling ŞU AN TİYATRODA LANETLİ ÇOCUK’U MU İZLİYOR?

Ve Ara Zamanı Geldi!

Hayranlar oyuna bayılmış gibi görünüyor, birinci bölümden çok daha güzel olduğunu söylüyorlar.

Duyduğumuza göre çok önemli ters köşeler ve şok edici unsurlar varmış, bu da insanların kitabın çıkması için daha çok sabırsızlanmasına neden oluyor.

Bölüm 2, 1’den bile daha güzel. Koltuklarınızın ucunda oturtacak kadar heyecanlı. Muhteşem hikaye

Bu Sefer Oyunda Canlı Baykuş Yoktu

Cursed Child

Performans sırasında kafeslerde birkaç kuş göreceksiniz ama lütfen dikkat edin, kuşlar gerçek değildir – sadece harika sahne ekibimizin yaptığı çok gerçekçi parçalar! Bu yapımda gerçek kuş yoktur. 

Kalbimiz Dayanmıyor! Harry, Ron ve Draco’nun Yetişkin Halleri!

harry-draco-ronald

Ve arkadaş gibi görünüyorlar, ya da en azından birlikte bir şeyler yapmak için birbirlerinin etrafında durabilecek kadar rahat. Draco eski düşmanlarıyla arkadaş mı oldu? Şimdi hepsi orta yaşlı – acaba beraber Quidditch izlemeye gidip bir Kaymak birası içip büyü dünyası hakkında konuşuyorlar mıdır?

harry-ron-draco-hermione

Ah, eski zamanlar!

Satış Alanında Kaos, Hayranlar Birbirini İtip Kakıyor

Galiba tişörtler son derece popüler hale geldi, insanlar Twitter’da bir şey almanın mümkün olmadığını ve satış alanlarındaki sıranın karmakarışık olduğunu söylüyor.

Bu noktada @HPPlayLDN ile ilgili en büyük zorluk satış noktasındaki kaos. Büyük harcamalar, çirkin görüntüler

J.K. Rowling ‘Siyahi Hermione’ Problemi Hakkında Konuştu

Oyuncu seçimlerine desteğini vermişti ve Observer’a şöyle demişti:

“Sosyal medyadaki deneyimlerime dayanarak aptalların aptal kalacağını düşündüm. Ama ne diyebilirim ki? Dünya böyle bir yer. Rol için Noma seçildi çünkü en iyi oyuncu oydu. John bana Noma’nın seçildiğini söylediğinde ‘Şahane’ diye düşünmüştüm çünkü onu önceden gördüm ve şahaneydi. Birkaç ırkçı Hermione’nin ‘beyaza döndüğünden’ – korku nedeniyle bembeyaz kesilmesi oluyor bu da – onun beyaz bir kadın olması gerektiğini söylüyor, ve bu konu ile ilgili oldukça fazla zorluk çektim. Ama kendimi bununla ilgili üzmemeye karar verdim ve kesin bir şekilde Hermione’nin siyahi bir kadın olmasının tamamen benim onayımı aldığını ve bu konuda heyecanlı olduğumu söylemeye karar verdim.”

Tiyatronun İçi Büyüleyici!

https://www.instagram.com/p/BGcYKMKzHlk/

Dışı da Aynı Şekilde…

https://www.instagram.com/p/BGcYHrLgbXJ/

 Ve Her Zamanki Gibi, Bol Bol Büyücü Kostümleri Var

Hayranlar Erkenden Sıraya Girdi ve Sürpriz Bir Konuk Ünlüyle Ödüllendirildi

Profesör Flitwick (Warwick Davis) erken gelen hayranları karşılamak için yanlarına gitti ve insanları büyüledi!

Oyuncular Bu Gece Hakkında Ne Düşünüyor?

J.K. Rowling, Albus’u oynayan aktöre teşekkür etti:

Harry’yi oynayan Jamie Parker çok heyecanlıydı:

Hermione insanların paylaştığı spoilerlardan memnun değildi, ki zaten karakteri için son derece normal bir özellik!

https://twitter.com/MissDumezweni/status/740877550059163649?ref_src=twsrc%5Etfw

Yeni Armalar!

Tiyatro oyunu için hazırlanan yeni armalar Twitter üzerinden paylaşıldı.

hogwarts-yeni-armalar-ust

Ve işte böyle… Harry Potter ve Lanetli Çocuk Bölüm 2‘nin ön gösteriminin yaşandığı geceyi, az da olsa hissedebilmek güzeldi.

Belki bir gün, biz de izleyebiliriz, ne dersiniz?

Kaynak: The Telegraph

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir