Harry Potter ve Sırlar Odası’nın 20. Yıl Bina Özel Baskısı Raflarda!

Harry Potter ve Sırlar Odası’nın İngiltere’de yayımlanışının 20. yılını kutlamak için Bloomsbury bir özel baskıyı da Potter’ın 2. kitabı için hazırladı. İşte karşınızda bu özel serinin görülmeye değer kapak ve iç tasarım illüstrasyonları…

Daha geçtiğimiz yıl Felsefe Taşı’nın İngiltere’deki yirminci yıl dönümünü kutlarken şimdi de aynı şeyi Sırlar Odası için yapıyoruz! Evet, 2 Temmuz’da Dobby ve Gilderoy Lockhart ile tanışalı ve Hogwarts’taki gizemli odanın sakladığı korkunç sırları öğreneli tamı tamına yirmi yıl oldu. Zaman nasıl da akıp gidiyor, öyle değil mi?

Yıl dönümü etkinlikleri içinde, serinin İngiltere yayıncısı Bloomsbury, Felsefe Taşı’nda da olduğu gibi Sırlar Odası’nı da özel bina temalı baskılarıyla yeniden yayınladı. Daha önce de olduğu gibi kapaklar Levi Pinfold’un sevgi dolu ellerinden çıkma.

Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin veya Ravenclaw; hangi binadan olursanız olun, sizin renklerinize özel baskınız raflardaki yerini çoktan aldı bile.

Her kitabın kendi binasına özgü renklere sahip olmasının yanı sıra, bir de kapağında armasını bulunduruyor. Bu da her kapağı eşsiz yapıyor.

Levi anlatıyor:

“Binaların armaları ortaçağ hanedanlık armalarına dayanıyor, bu nedenle de etrafı dallar, yapraklar, hayvanlar, tuhaf figürdeki eller, aklınıza gelebilecek Ortaçağ’da kullanılmış her türlü enteresan sembolü barındırıyor.”

Her armanın ne anlama geldiğini anlamak için açıklamalı kılavuzlara da göz atabilirsiniz.

Her kitap seçilmiş olduğu binaya sonuna kadar sadık olduğundan, kitabın arka yüzünde bulunan binanın ortak salonunu konu alan illüstrasyonun yanı sıra, kitabın içinde de pek çok bina tanıtımını bulabilirsiniz.

Kitaplar ciltli ve ciltsiz olarak çoktan satışa çıktı bile. Siz de ister internet üzerinden, ister kendi kitapçınızdan binanıza özgü baskıyı edinebilirsiniz.

Ayrıca kitap kapaklarındaki sembollerin anlamları ve daha detaylı bilgi için sizi Pottermore’daki bu yazıya alabiliriz.

Yirminci yıl için hoş bir kutlama değil mi? Öyleyse, nice yirmi yıllara!

Forumdan Cevaplar!