Harry Potter’ın 20. Yılına Özel Hogwarts Binaları Temalı Kapaklar Yayınlandı!

Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabının çıkışının 20. yılını kutlamak adına Bloomsbury Hogwarts binaları temalı dört yeni kapak hazırladı. Her kapağın da kendine has söyleyecek sözü var!

Ödüllü tasarımcı Levi Pinfold‘un hazırladığı bu kapaklar hem ciltli hem de karton kapak olmak üzere dört farklı binadan toplam sekiz adet şeklinde basılacak. Bina armalarını daha önce hiç görmediğimiz şekilde tasarlayan Pinfold içimizdeki Hogwarts öğrencisine oynamış gibi görünüyor.

Gryffinder, Slytherin Ravenclaw veya Hufflepuff, hangisi olursanız olun kapakları gördükten sonra kesinlikle bir tanesini isteyeceksiniz. Pinfold‘un anlattığına göre geleneksel hanedan armaları şeklinde tasarlanmış bu kapakların her biri farklı bir hikaye anlatıyor bizlere.

Tasarımlara şöyle bir bakalım:

Hanedan arması tarih boyunca kasabaları, aileleri, şehirleri ve daha nicesinin tarihini görüntülerle temsil etmek için kullanılmış bir çeşit sanat biçimi. Bu geleneği kullanarak Levi her kabartıya özel nüanslarla her bir binanın geçmişi hakkında ilginç bir masal anlatmasına yardımcı olmuş.

Örneğin Hufflepuff kabartmasında hoşgörüyü simgeleyen kayın yaprakları ve nazikliği gösteren küçük bir kuzu var. Hanedan armacılığında altın veya sarı rengin cömertliği temsil ettiği görülüyor ki içimizdeki Hufflepuff’lara baktığımızda bu son derece uyuyor.

Slytherin kabartmasındaki hilal şan ve şerefi temsil ediyor ve tarih boyunca Fitzsimmons ailesi ve Trinity Hall College, Cambridge de olmak üzere tarih boyunca bir çok hanedan armasında kullanılmış. Slytherin yeşili dayanıklılığı gösteriyor ve ejderha-yılan benzeri horoz ise Slytherin’lerin sert savaşçılar olduğunu öne sürüyor ki bunun da doğru olduğunu gördük.

Gryffindor kırmızısı askeri güç anlamına geliyor. Tek boynuzlu at saflık ve cesaret ve boynuzlar ise güç ve çeviklik için kullanılmış. Patronusunun şekli düşünüldüğünde Harry’nin ikincisi olduğuna eminiz sanırım.

Ravenclaw kabartmasında ise akademik başarıyı sembolize etmek için bir parşömen, bilgelik için bir baykuş, sivri zeka için bir mızrak başı ve irfan için de kitap bulunuyor. Baykuş yakın zamanda Terry Pratchett‘ın özel armasında olduğu gibi Avrupa armacılığında çok baş gösteriyor.

Bu zarif kabartmaları tasarlamak Pinfold için hassas bir görev ancak aynı zamanda derin bir onur da olmuş.

Bu tasarım işine girdiğini ilk kez duyduğunda şöyle söylemiş:

“Bir iki saat için hayat sürreal bir harikalar diyarıydı ancak sonra farkına vardım ki işi gerçekten de yapmam gerekliydi! Harry Potter pek çok kişi için fazla anlam ifade ediyor, bu yüzden de beraberinde bir sorumluluk getiriyor.” Ailesi, sevimlice, şoke olmuştu. “Ailemin ‘Ne, sen mi? Burnunu silemeyen ve çamurdan korkan bir çocuk?’ diye düşündüğünü söyleyebilirim. Nişanlım ‘Harika.’ dedi, ki öyleydi!”

Söylediğine göre ilk çizdiği şey “görkemli bir porsuk” oldu. O da favori binası Hufflepuff olduğundandı. Aslında Pottermore seçiminde Ravenclaw çıkmasına rağmen “En iyi hayvanlar onda,” diyor.

“Bence Hufflepuff olduğunu düşünüyorum.”

Acaba Pinfold bu kapaklardan sarı olanı mı yoksa maviyi mi alacak. Belki de ikisini de alır.

Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nın bu yeni ve harika kapakları ciltli ve karton kapak olarak Haziran başında dükkanlarda olacak. Belki bizler de YKY etiketiyle bu yeni kapakları görebiliriz. Ne dersiniz?

Yeni kapakları nasıl bulduğunuzu yorumlarınızda belirtmeyi unutmayın!

6 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir