Ilvermorny Büyücülük Okulu’nun Bina İsimleri Ortaya Çıktı mı?

Kuzey Amerika’da bulunan Ilvermorny Büyücülük Okulu’nun binaları bir Reddit kullanıcısı tarafından açığa çıkarılmış olabilir!

Adını ilk defa bu yılın başında gerçekleşen A Celebration of Harry Potter (Bir Harry Potter Kutlaması) adlı etkinlikte Evanna Lynch‘in (Luna Lovegood) ağzından duyduğumuz ve Fantastik Canavarlar filminde önemli bir yere sahip olacak olan Kuzey Amerika Büyücülük Okulu Ilvermorny’nin, Pottermore sayfasındaki devasa “Coming Soon” (Pek Yakında) yazısından da anlaşılacağı üzere adı dışındaki bütün detayları hâlâ gizemini korumaya devam ediyordu. Fakat meraklı ve kodlama konusunda yetenekli bir Reddit yazarı bu sır gibi saklanan okulun bina isimlerini keşfetmiş olabilir.

Newt bir Hufflepuff, fakat Amerikan büyücülük okuluna gitmiş olan başka kahramanlarımız da var (ve evet hangi binalardan olduklarını biliyorum).

Şu ana kadar bu gizemli okulla ilgili kesin olan tek bilgi orada da Hogwarts’daki gibi bina konseptinin kullanıldığıydı. Fakat TigerC10 adlı bir Reddit kullanıcısı Ilvermorny’nin Pottermore sayfasının kaynak kodlarını karıştırırken ilginç bir kısma rastladı.

“Sen nereye aitsin? Horned Serpent (Boynuzlu yılan), Wampus, Thunderbird (Şimşekkuşu) ya da Pugwudgie…”

Kodların arasında bulunan ve akıllara hemen Ivermorny’nin bina isimleri olmaları olasılığını getiren bu hayvan ve büyülü yaratıkların hepsi yerel Amerikan kültürü ve mitolojisinde önemli yere sahip.

Horned Serpent (Boynuzlu Yılan) yerel Amerikan mitolojisinde genellikle yağmur ve suyla ilişkilendirilen, yaşamın koruyucusu olan ve sağlıkla bilgeliği getiren iyicil bir yaratık olarak yer alıyor.

Wampus Kedisi ise yerel Amerikan folklorunda korkulan bir yaratık olarak geçiyor Amerika Büyü Tarihi  derslerinde de Amerika’ya özgü “büyülü bir kedi” olarak tasvir ediliyor. Pottermore’un 1920’lerde Amerika’da Büyü adlı makalesinde de ünlü bir asa yapımcısı olan Johannes Jonker’ın 20. Yüzyılın başlarında Wampus Kedisi tüyünü asa özü olarak kullandığından bahsediliyor.

“Muggle kökenli bir büyücü olan Johannes Jonker’ın babası, son derece iyi bir dolap ustasıydı. Johannes de çok yetenekli bir asa ustası olduğunu gösterdi. Asaları son derece rağbet görüyordu ve sedef kakmalı olduklarından kolaylıkla diğerlerinden ayırt edilebiliyorlardı. Çok sayıda asa özüyle deney yaptıktan sonra Jonker’in tercih ettiği büyülü malzeme, Wampus Kedisinin kılları olmuştu.”

Thunderbird (Şimşekkuşu) da Amerika’nın yerel sembollerinden biri. Bu büyülü yaratık gökgürültüsünün nedeni olarak görülen devasa ve kutsal bir kuş olarak mitolojideki yerini alıyor. J.K Rowling de ayrıca Amerika’da bulunan dört büyük asa yapımcısının da, büyü gücü çok yüksek olan -hatta Anka Kuşu’na oldukça benzeyen- bu kuşun tüylerini asa özü olarak kullandıklarını yazmıştı.

“Chocktaw kabilesi kökenli Shikoba Wolfe, son derece ince işçiliğe sahip ve Şimşekkuşu kuyruk tüyü (Şimşekkuşu, anka kuşu ile yakın akraba olan büyülü bir Amerika kuşudur) barındıran asalarıyla ünlüydü.”

Pugwidgie ise Wampanoag yerlilerinin kültürüne ait 60-90 cm boylarında troll benzeri, müthiş sihirli yetenekleri olan bir yaratık olarak tasvir ediliyor. Hatta bu ilginç canlılar istediği zaman belirip kaybolabilme ve ateşi kontrol edip yaratabilme yeteneğine sahipler.

Şimdilik bu yaratıkların bina isimleri olduklarını kesin olarak söyleyemeyiz, hatta sadece asa özleri ya da bina maskotları da olabilirler. Fakat haritadaki temsilinden New York yakınlarında olduğu anlaşılan ve 17. yüzyılda İngiliz işgali sırasında kurulduğunu bildiğimiz Ilvermorny Büyücülük Okulu’yla ilgili olabilecek en ufak bilgi kırıntısı bile yeni filmi heyecanla bekleyen hayranlar için büyük önem taşıyor. Bakalım Hufflepuff, Ravenclaw, Slytherin ve Gryffindor’un Amerika’da bulunan kardeş binalarının isimleri, yukarıda saydığımız ilginç yaratıklarınkiler mi olacak?

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir