J.K. Rowling, Depresyonla Boğuşan Hayranlarını Desteklemeyi Sürdürüyor!

jk rowling ruh emici

Harry Potter efsanesinin yaratıcısı J.K. Rowling‘in aktif bir Twitter kullanıcısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hayatımıza ‘Ruhemici’ gibi bir kavramı sokan ve onları yaratırken kendi depresyonundan yararlanan Rowling, bu defa da okurlarına moral vermek için sahnede!

Zorlu bir dönemden geçen Sally bu durumu aşmak ve ‘Patronus’unu güçlendirmek’ için Harry Potter serisini baştan okuduğunu söyledi ve her ihtiyacı olduğunda yanında olan bu büyülü macera için J.K. Rowling’e teşekkür etti.

Kendisine atılan Tweet’i gören Rowling hayranına içimizi ısıtan bir yanıt verdi:

“Bu hikayeleri yazmak benim de kurtuluşum oldu. Öykülerimin dünyayı dolaşıp benim durumumda olanlara yardım ettiğini bilmek dünyadaki en büyük mutluluk. Patronus’unu güçlü tut!”

Harry Potter’ı yazarak kendisinin de bir kaçış yolu bulduğunu söyleyen Rowling, seriyi yazarken depresyonla baş ettiğini birçok kez belirtmişti.

Başka bir Twitter kullanıcısı Sara, Rowling’in hikâyelerinin çok zor zamanlarda ona yardım ettiğini söyleyerek yazara en çok ihtiyacı olduğunda hangi kitaplara sığındığını sordu.

Rowling, Sara’ya şöyle cevap verdi:

“Dürüst olmak gerekirse, çok stresli veya bıkmış hissettiğimde çalkantılı bir yaşam sürmüş insanların biyografilerini okuyorum. Zorlukların üstesinden gelebilmiş insanların varlığını bilmek beni sakinleştiriyor ve onlardan ilham alıyorum.”

Elbette bu Rowling’in depresyonla boğuşan hayranlarına destek vermek için Twitter’ı kullandığı ilk an değil.

Rowling, 2015 yılında hayatın anlamını bulamayan ve artık pes etmek isteyen birine ne söyleyeceğini soran bir hayranına şu cevabı vermişti:

“Dünya henüz görmediğin harika mucizelerle dolu. Bu mucizeleri yaşama şansından kendini mahrum etme.”

Ve konuşma, Rowling’in sarılmasıyla bitti:

“Yalnız değilsin. Sana kocaman sarılıyorum.”

Geçen sene, başka bir Twitter kullanıcısına şu sözleri söyledi:

“Tanıdığım en yetenekli ve başarılı insanların bazıları depresyonla savaşıyor/ savaştı.”

İdol olarak gördüğünüz birinden böyle iç ısıtan bir mesaj almak harika olmalı. Bizim de depresyonla boğuşan okurlarımıza bir mesajımız var:

“Yalnız değilsiniz! Sizi seviyoruz! Vazgeçmeyin!”

Kaynak: Huffington Post


Ruh Emiciler Depresyondan Daha Fazlasını Temsil Ediyor Olabilir mi?

Forumdan Cevaplar!