J.K. Rowling, Dumbledore ve Grindelwald İlişkisinden Detaylar Verdi!

dumbledore.grindelwald kelid aynasi

Fantastik Canavarlar serisiyle gündeme gelen büyü dünyasının en güçlü büyücülerinden Dumbledore ve Grindelwald’ın arasındaki ilişkinin detayları ortaya çıktı! J.K. Rowling, Harry Potter hayranlarının en çok merak ettiği konulardan biri haline gelen bu gizemli aşkın detayları hakkında ilk kez konuştu:

Aralarında son derece kuvvetli bir ilişki var.

Albus Dumbledore’un Harry Potter kitaplarından ve filmlerinden tanıdığımız imajının yanında serinin son kitabının yayımlanmasının ardından gay olduğunun açıklanması, hayranlarını bir hayli şaşkınlığa uğratmıştı.

grindelwald dumbledore fc2

Şimdi ise, Fantastik Canavarlar seri filmleriyle Dumbledore’un geçmişine tanık olmakla beraber iç dünyasının ve özel hayatının kapılarını da zorluyoruz.  Ona dair en çok merak uyandıran detay ise, karanlık büyücü Grindelwald’la olan özel hayatına ışık tutulmasıyla başladı.

Rowling, Fantastik Canavarlar Blue-ray özel yayınında yaptığı açıklamada, aralarında son derece kuvvetli bir ilişki olduğunu duyurdu ve sözlerine şöyle devam etti

Tutkulu bir aşk ilişkisiydi. Ancak, hemen hemen her ilişkide olduğu gibi -ki bu ilişki ister eşcinsel bir ilişki olsun ya da olmasın- genelde bir taraf diğer tarafın gerçekte ne hissettiğini çoğu zaman bilmez. Bilmez ama bildiğine inanır. Yani, her ne kadar bu ilişkinin seksüel bir boyutu olduğuna inansam da, ben seksüel tarafından çok, tüm insan ilişkilerinin en büyüleyici yanı olan birbirlerine hissettikleri duygusal bağla daha çok ilgileniyorum.

Rowling, Dumbledore’un Grindelwald’a aşık olduğunu açıkladıktan sonra, bu zamana değin Grindelwald’ın da ona aynı duyguları beslediğinden hiçbir zaman emin olamamıştık.

Dahası, Grindelwald’ın Suçları filminde Dumbledore (Jude Law) ile Grindelwald (Johnny Depp)’ın genç versiyonlarını görmenin yarattığı heyecan bir yana, aralarındaki ilişkiden net bir şekilde değil de, üstü kapalı bahsedilmesi bizleri bir hayli üzmüştü.

Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald DVD

Rowling’in bu son açıklamalarının neticesinde, Yüce Dumbledore ile karanlık büyücü Grindelwald’ın arasındaki ilişkinin esrar perdesi aralanmış oldu. Bu tutkulu aşkın sonrasında geldiği nokta ne kadar kalp kırıcı olsa da, iki insanın birbirine hissettiği saf sevginin gücünün senaryonun gidişatını nasıl etkileyeceği bilinmez. Serinin bir sonraki filmini heyecanla bekliyoruz!