J. K. Rowling Yeniden Forbes’in “En Yüksek Gelirli Ünlüler” Listesinde!

Bildiğimiz üzere J. K. Rowling, Forbes’in dünyanın en nüfuzlu şahıslarının servetini ölçen yıllık listelerine yabancı değil. Ancak 2012’de hayır kuruluşlarına yaptığı büyük bağışlar nedeniyle milyarder listelerindeki sıralamasını kaybetmişti. Rowling’in bu yardımsever tarafının yakın bir zamanda değişeceğini düşünmüyoruz, ancak hem Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? hem de Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un çıktığı bir yıl sonrasında Rowling’i En Yüksek Gelirli Ünlüler listesinde tekrar görüyoruz – hem de üçüncü sırada!

95 milyon dolarlık geliriyle üçüncü sıradaki Rowling’in üstündeki isimler ise birinci sıradaki Sean Combs ve ikinci sıradaki Beyoncé.

Forbes, listelerine üçüncü sıradan giren yazarın başarısı hakkında kısa bir yazı da yayınladı:

“İngiliz romancı, ‘Harry Potter ve Lanetli Çocuk’ ile sihrini tekrar konuşturdu. Ortaklaşa yazılmış bu senaryo, 4,5 milyondan fazla yurt içi kitap satışı ile 2016’nın en çok satan kitabı oldu ve West End tiyatro yapımının da 2018’e kadar olan biletleri satıldı. Rowling ayrıca en son filmi olan ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar’ ve Universal Stüdyolarındaki Harry Potter mekânlarından da gelir elde etti.”

Bu listede, 2004’te altıncı ve 2008’de de dokuzuncu sıralara oturan Rowling’in en yüksek sıralaması ise bu sene oldu. Yazarın bu listeye en son girdiği yıl olan 2014’te ise sıralaması listenin en sonlarında olan 84 idi.

⁠⁠⁠Evapsie!
2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir