J.K. Rowling’in “Güzel Bir Hayat” Kitabı Raflarda!

Bu kitabı hiçbirimiz beklemiyorduk! J.K. Rowling‘in “Güzel Bir Hayat” adlı yeni kitabı Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı!

Roman ya da yeni bir seri bekleyen okurlar için, öncelikle kitabın deneme türünde olduğunu belirtmeliyiz. Kitabın odak noktası ise başarısızlığın faydaları ile hayal gücünün önemi. Bu açıdan gerçekten de faydalı bir anlatı olduğunu tahmin edebiliyoruz. Özellikle de anlatan J.K. Rowling olunca…

“Dünyayı değiştirmek için büyüye ihtiyacımız yok; ihtiyacımız olan gücü zaten içimizde taşıyoruz.” diyen Rowling‘in “Güzel Bir Hayat” başlıklı kitabı Onur Kaya tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Bizler Rowling’in insanı motive eden yanını çok iyi biliyoruz. Bu eser de kuşkusuz hayatın başındaki birçok okura ışık tutacak ipuçları barındırıyordur.

Kitabın tanıtım bültenine gelin hep birlikte bakalım:

J.K. Rowling Harvard Üniversitesi’nde mezuniyet konuşması yapmaya davet edildiğinde, çok değerli bulduğu iki konunun üzerinde durmayı seçti: başarısızlığın faydaları ile hayal gücünün önemi. Başarısızlığa uğramayı göze almanın, klasik tüm başarı ölçütleri kadar, güzel bir hayat için elzem olduğunu; kendimizi başkalarının –özellikle bizden daha talihsiz olanların– yerine koymanın geliştirilmesi gereken benzersiz bir insani özellik olduğunu vurguladı.

Rowling’in paylaştığı hikâyeler ve genç mezunlara sorduğu kışkırtıcı sorular o günden beri birçok kişiyi “güzel bir hayat” yaşamanın ne anlama geldiğini düşünmeye teşvik etti. Rowling’in sözleri hayatlarının dönüm noktasında duran her yaştan insanı harekete geçmeye itiyor ya da onlara teselli sunuyor.

Risk alıp belki bu yolda başarısızlığa uğrayarak ve hayal gücümüzü kullanarak hayatın karşımıza çıkardığı fırsatlara daha açık olabileceğimizin altını çiziyor.

“Hayat bir hikâye gibidir; ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel olduğu önemlidir.”

– Senaca

Ne yalan söyleyelim, J.K. Rowling’den hayata ve dünyaya dair yeni sözler duymak hakkında heyecanlanmadık değil. Siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!