Jamie Parker, “Harry Potter Olmak” Hakkında Konuştu

Lanetli Cocuk Press ust

Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyunu bu hafta sonu, 30 Temmuz’da, resmi olarak açılıyor! Senaryo kitabı ise hemen ertesi gün, 31 Temmuz’da piyasaya sürülüyor! Tüm bunlarla birlikte oyunla alakalı incelemeler de ortaya çıkmaya başladı. Stage isimli bir siteyle yaptığı spoiler içermeyen bir röportajda Harry Potter’ı oynayan Jamie Parker, bu kadar ünlü bir karakteri oynamanın nasıl bir şey olduğuyla ve provaların nasıl geçtiğini anlattı.

İngiltere’deki birçok tiyatro sever insan için Jamie Parker zaten The History Boys oyunundaki Alan Bennett rolü ile ünlüydü. Parker, bu deneyimi Lanetli Çocuk için nasıl kullandığı hakkında konuştu.

“The History Boys, biz provalara başlamadan biletleri tükenen çalıştığım son projeydi. Tabii ki bunun benimle bir ilgisi yoktu, bu da sabah uyanıp işe giderken endişeleneceğim şeylerden bir tane daha az olması anlamına geliyordu. Ama bu aynı zamanda harika bir şey çünkü tiyatroların dolu olması gerekiyor. Tıka basa dolu bir tiyatro benim huzurlu hissetmemi sağlıyor – tabii ki bu sadece tiyatro iyi gidiyorsa geçerli. Sadece %40 dolu bir salonun karşısında ve sadece bütçe için oynuyorsanız bu daha zor.”

Parker aynı zamanda ön gösterim zamanında tüm Lanetli Çocuk oyuncularının çok sıkı çalışarak oyunu mükemmel hale getirmeye çalıştığını belirtti.

“Hala gün boyu çalışıp geceleri performans sergiliyoruz. Ama yaratıcı ekiple geçirdiğimiz saatler, haftada sekiz oyunla tam performansa geçtiğimizde azalmaya başlıyor. Etrafımızdaki insanlarla beraber iyi hissediyoruz – Steven (Hogget, faaliyet yönetmeni) bizi doğru fiziksel şekle girmemiz için iyi bir şekilde hazırladı. Ve John (Tiffany, yönetmen) sürekli bir şekilde pozitif olması ve etrafına saçtığı güven duygusu ile bizi canlandırdı, neşelendirdi.”

Parker, oyuna seçilmeden önce çok sıkı bir Harry Potter hayranı olmadığını şu cümlelerle dile getirdi:

“Kitapları biliyordum ve birkaçını okumuştum ancak bir Potterhead değildim.”

Şimdi kendini Harry Potter dünyasına tamamen sokmayı başarabildiğini ve bunun oyunun derinliğini anlamasına ve takdir etmesine yardım ettiğini söyledi – bu da Harry Potter hayranlarının takdir edeceği bir şey.

“Kendimi bu dünyaya sokabilmek harika bir şey – hepsini defalarca inceledim ve tekrar inceleyeceğim. Not almayı bırakmayacağım ve her gün Jack ve John’un J.K. Rowling ile olan çalışmalarının ne kadar detaylı olduğunu tam olarak anlıyorum. Her düzgün oyunda gerçek senaryonun altında sözlü olmayan bir senaryo daha vardır – mesela Woody Allen’ın altyazıları gibi, gerek ciddi olsun gerek komik – ve bu durum bu oyunda da kesinlikle geçerli. Harry Potter hakkında hiçbir şey bilmeyenler için bile son derece açık bir oyun – bu açıdan da gerçekten çok iyi. Ancak bu dünyanın içinde olan insanlar için her sahnede saklanmış bir şeyler var. Sözlü olmayan birçok şey var ve sahnede konuşabilmek için çok üretken bir durum.”

Parker, son derece katı ve kapalı olan oyuncuların seçilme süreci hakkında da birkaç detay paylaştı.

“Bir gizlilik anlaşması imzalamak zorunda kaldım ve oturup senaryoyu okumak için Sonia’nın (Friedman, sahne oyununun ortak yapımcısı) ofisine gittim. Tur dışında bir haftasonu eve gittim, o yüzden imzaladım. Bu işe katılmamın ve başta o ilk kapıdan girmemin sebebi bunun Sonia olmasıydı ve onun bir araya getirdiği yaratıcı ekibe bir kez göz atmamdı – Jack, John, Steven, ışıklarda Neil Austin ve müzikte de Martin Lowe. Bu listede olan herkes, çalışmak için her şeyi verebileceğiniz türden insanlardı.”

Aynı zamanda Harry Potter rolünü almanın ağırlığı ve bu baskıyla nasıl başa çıktığı hakkında da konuştu.

“Bu tamamen benim sorumluluğum değil. Çalıştığım materyal ne kadar iyiyse ben de o kadar iyiyim. Yazma ve yapımcılığa geldiğinde bir simyacı değilim. Simyanın yaptığımız şeyin bir kısmı olduğunu söyleyebilirsiniz ancak bu sorumluluk seyirciyle paylaşılır. Bunu ortaya koymak, Jack ve John’un Rowling’in zengin kataloğundan alması ve üst üste katmanlar ekleyerek kendi duygusal gidişatı olan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir şey yaratmasıydı.”

Son olarak Parker, diğer Harry Potter olan Daniel Radcliffe’in tepkisi üzerine yorum yaptı.

“Çok klas ve çok centilmendi – bana ilk ön gösterimden önce en iyi dileklerini gönderdi. Bu rolün bana ait olduğu gibi bir yanılsama içerisinde değilim, sadece bu dünyanın içinde olduğum için çok memnunum.”

Harry Potter ve Lanetli Çocuk hakkındaki detaylar için önceden yazdığımız yazılara göz atabilirsiniz. Lanetli Çocuk’un senaryosunu okumak için bizim gibi siz de heyecanlı mısınız? Jamie Parker’ın Harry Potter rolünü canlandırması hakkında neler düşünüyorsunuz? Bizlerle paylaşırsanız seviniriz!

lanetli cocuk

Harry Potter ve Lanetli Çocuk hikayesinin tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir