Jim Kay’in “Harry Potter ve Sırlar Odası”nın İllüstrasyonlu Baskısına İlk Bakış

HP2_Phoenix_layers_edit

Ödüllü illüstratör Jim Kay bir kez daha Harry Potter serisi için sanatını konuşturdu ve şimdi onun Harry Potter ve Sırlar Odası’nın illüstrasyonlu baskısına hep beraber özel bir bakış atabiliriz!

Tam da biz büyü dünyası daha da sihirli bir hal alamaz derken Jim Kay, Harry Potter’ın ikinci hikayesinin bu mükemmel illüstrasyonlarıyla bir kez daha bize yanıldığımızı gösteriyor.

ChamberOfSecrets_5

Adam otlarının Da Vinci’vari geniş bir şekilde ele alınışından tutun da, Rubeus Hagrid’in oldukça detaylı bir portresine kadar birçok çizimi barındıran Kay’in en son illüstrasyonlu versiyonundan alınmış bu özel sayfaların birkaçına şimdi erişebiliyoruz. Bunların ilginizi çekeceğine eminiz.

Kitabın 115 renkli sayfadan oluşması ve 21 farklı dile çevrilmesi bekleniyor. Böylece Kay’in çalışmaları mümkün olduğunca çok Potterseverle buluşabilecek.

ChamberOfSecrets_8

Hayranlar Kay’den Kovuk’ta Weasley’lere sorun çıkaran gıcık, patates kafalı yercüceleri, dişi bir ankakuşunun güzel illüstrasyonunu ve Hogwarts kalesinin fantastik gece görünüşünü bekleyebilirler. Kitabın kapağı orijinaline oldukça benzer bir şekilde Bay Weasley’nin ikonlaşmış uçan Ford Angela’sından oluşuyor.

ChamberOfSecrets_Cover

Kay’in eşsiz çizgileriyle Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın illüstrasyonlu baskısında tanışmıştık. Jim Kay serinin yedi kitabıyla da çalışmaya devam ederek bizlere J.K Rowling’in evreninin eşsiz tasvirlerini aktarmayı sürdürecek. Kay bize bu sihirli dünyanın kapılarını bir kez daha aralayana kadar sabırla beklemek (ne yazık ki!) zorundayız.

Bu arada Harry Potter ve Sırlar Odası’nın illüstrasyonlu baskısı 4 Ekim 2016 tarihinde yurtdışında piyasaya çıkıyor. Yapıkredi Yayınları’ndan her zamanki gibi bu kitabı da olabildiğince hızla dilimize kazandırmalarını bekliyoruz!

⁠⁠⁠Evapsie!
2 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir