Ödüllü Yazar Faruk Duman’ın Çocuk Kitabı “Jüpiter’in Eteği” Yeniden Raflarda

Jüpiter’in Eteği - Faruk Duman

Faruk Duman’ın çocuk kitabı Jüpiter’in Eteği yeniden okurla buluşuyor. Neşeli gezegen Jüpiter’in hikâyesini konu alan eser, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Faruk Duman yetişkinler için kaleme aldığı roman ve öykülerin yanı sıra aynı zamanda yazdığı çocuk kitaplarıyla da adından söz ettirmeyi biliyor. Son olarak 2013’te Kelile ve Dimne ile çocukların karşısına çıkan Duman, bu defa genç okurları uzayda geçen bir maceraya davet ediyor.

1974 yılında dünyaya gelen Faruk Duman, üniversite eğitimini Ankara’da DTCF Kütüphanecilik Bölümü’nde tamamladı. 2003-2018 yılları arasında Can Yayınları’nda editör olarak görev aldı. Sarnıç ve Öykü Gazetesi dergilerini yayıma hazırladı.

Duman’ın ilk öykü kitabı Seslerde Başka Sesler 1997’de yayımlandı ve Orhan Kemal Öykü Yarışması’nda ikinci oldu. 2000’de Av Dönüşleri ile Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, 2004’te Keder Atlısı ile Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, 2011’de İncir Tarihi ile Yunus Nadi Roman Ödülü’nü, 2015’te Köpekler için Gece Müziği ile Necati Cumalı Edebiyat Ödülünü ve 2019’da Sus Barbatus! ile Orhan Kemal Roman Armağanı’nı kazandı.

Daha önce çocuklar için Gagalar, Patiler ve Başka Güzel Şeyler (2009), Cüce Prens (2011) ve Kelile ve Dimne (2013) kitaplarını kaleme alan Faruk Duman’ın 2009 tarihli Jüpiter’in Eteği kitabı bir kez daha okurla buluşuyor.

Çağdaş edebiyat dünyamızın önde gelen yazarlarından Faruk Duman’ın Jüpiter’in Eteği kitabında illüstrasyonlar ise Mustafa Delioğlu imzasını taşıyor. Delioğlu daha önce Evliya Çelebi’den: Gülabi Ağa’nın Başından Geçenler kitabını da resimlemişti.

Jüpiter’in Eteği – Faruk Duman | Arka Kapak Tanıtımı

Jüpiter’in Eteği - Faruk Duman

Gökyüzüne baktığınızda, görebiliyorsunuz onu.
Bir ışık topu, Jüpiter, güngörmüş bir gezegen. Ama daha yakından bakanlar, bir de etek görüyorlar belinde.
Peki, bu etek nereden gelmiş?
İşte bu küçük kitap bu neşeli gezegeni ve onun güzel fırfırlı eteğini anlatıyor.
Uykudan önce okuyunuz.

Toplamda 32 sayfadan oluşan Jüpiter’in Eteği, Mayıs 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Faruk Duman’ın Jüpiter’in Eteği kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve Fantastik Canavarlar’ı Google News’ten takip etmeyi unutmayın!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir