McGonagall ve Müzikaller: Maggie Smith’ten Kariyeri Üzerine

maggie smith

Minerva Mcgonagall rolüyle tanıdığımız Maggie Smith, Altın Küre Ödülü‘ne aday olduğu ‘The Lady in the Van’ filminin tanıtımı için hayranlarına uzun ve verimli kariyeri hakkında röportajlar vermeye devam ediyor. Yeni ‘Los Angeles Times’ röportajında, Smith kariyerinin başlangıcı olan sahne deneyiminden bahsediyor. İlk oyunu olan ve New York’ta gerçekleşen müzikal komedi ‘New Faces of 1956’ düşünülenin aksine çok da eğlenceli değilmiş.

“Sürekli ağlıyordum. Aldığımız ücret çok azdı. O zamanlar kimseyi tanımıyordum. Bana verdikleri otel odasının parasını bile karşılayamıyordum. Oda haftalık 60 dolardı.”

Getir götürcü gibi hissettiği müzikal günlerinden sonra Smith, Shakespeare oyunlarına, sonrasında sayısız tiyatro oyunu ve filmlere geçti. Maggie Smith’in en yeni filmi ‘Lady in the Van’. Filmde aktris Mary Shepard adındaki bir karakteri canlandırıyor. Karakteri harap olmuş bir karavanda yaşayan eksantrik yaşlı bir kadın. Smith filmin İngiltere dışında çok ilgi görüp görmeyeceğinden emin değil.

“Diğer ülkeler için fazla Britanya tarzı olabilir. Eleştirmenlerden biri ‘Lady in the Van Londra dışında çok ilgi görmez’ dedi. Bence haklıydı.”

Filmin yönetmeni Nicholas Hyster, Smith’in performansının filmi her ülkeden izleyici için izlemeye değer yaptığını düşünüyor.

Yeni filminin yanı sıra, Smith popüler dizi Downton Abbey’deki Dowager Countess rolüne dizinin son sezonunda da devam edecek. Karakterinin popülerliğine rağmen, Smith diziyi hiç izlemediğini itiraf etmekten kaçınmıyor.

“Neden izleyeyim ki? Diziyi yapan benim. Konusunu biliyorum. Evde dvd’leri var ama izlemek çok uzun sürer.”

Şanslıyız ki biz yine de onun işlerini izlemeye devam edebiliyoruz!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir