MTV Film Ödülleri’nde Eddie Redmayne İle Özel Bir Röportaj Yapıldı!

eddie-mtv

Fantastik Canavarlar filmlerinin yıldızı Eddie Redmayne ile Los Angeles’taki MTV Film Ödülleri sırasında keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Biz de o röportajı sizler için çevirdik! Film ve Newt Scamander karakteri hakkında doyurucu bilgiler barındıran söyleşiyi hemen aşağıdan okuyabilirsiniz!

Eddi karavanında otururken açık bir şekilde sakin ve rahatlamış görünüyordu. Kapı kapandı ve hayranların çığlıkları kapanan kapıyla birlikte yavaş yavaş uzaklaştı.

Bu her zamanki Eddie; spor ayakkabıları, kırmızı tişörtü ve kot pantolonu. Daha önce görmemiş binlerce insana ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar?’ filminin fragmanını henüz göstermiş ve halinden oldukça memnun görünüyor.

eddie-mtv2

O saygılı İngiliz duruşuyla şöyle konuştu:

“Ortaya böyle bir şey çıkardığınız zaman durum biraz sinir bozucu olabiliyor. Film yapıyor olmanın garip tarafı, filmi bir takım olarak hep beraber yapıyor olmanız ve film hakkındaki en küçük detayı bile çok umursuyor olmanız. İnsanların ne düşündüğünü umursuyorsunuz. En azından ben umursuyorum.”

Eddie ciddi bir şekilde gözlerini kırpıyor ve görebiliyorsunuz, o oynadığı karakterleri benimseyen bir aktör. Ayrıca özellikle Newt Scamander’e hayranlık duyduğunu da söyleyebiliriz. Fragmandan sonra İngiliz büyüzoolog, Newt Scamander’ı hepimiz biraz daha iyi tanıyoruz. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan atıldığını, Albus Dumbledore’un okuldan atılmasına karşı çıktığını ve çantasında bir Hufflepuff atkısından çok daha fazlasını taşıdığını biliyoruz.

“Bu yapımı ilk duyduğumda ve Harry Potter’dan bambaşka bir zamanda geçtiğini öğrendiğimde aklıma gelen ilk şey, ‘Acaba bu iki zaman hiç birbirleriyle kesişiyor mu?’ sorusu oldu. J.K. Rowling senaryoya öyle katkılarda bulunmuştu ki bildik ve tanıdık isimleri senaryoda görmek beni oldukça heyecanlandırdı.”

Newt Scamander’ın okuldan atılması ve New York’a gelme sebebi hakkında ise bu konu hakkında daha fazla şey söyleyemeyeceğini belirtti. Bize filmi izleyip görmesi kalıyor.

“Newt büyük ihtimalle yaratıklarla anlaşma konusunda insanlarla anlaşmaktan olduğundan daha iyi. Onlarla daha kolay bağ kurabiliyor. Filmdeki macerasında insanlarla bağlantı kurmasını izliyoruz ama açıkçası pek de insancıl biri değil. Newt Scamander hakkında en çok sevdiğim şey ise oldukça kendine özgü bir insan olması. Son derece tutkulu bir adam ve o yaratıklar için elinden geleni yapar.” Diyerek sözlerine devam etti.

eddie-mtv3

Yaratıklara gelince filmde iki tanesini görüyoruz: Niffler (Burnuk) ve Swooping Evil (bir çeşit büyük kelebek).

“Burnuk, eğer kendimi tamamen Newt olarak düşünürsem, fragmanda da görebileceğiniz gibi onunla biraz aramızda aşk-nefret ilişkisi var. Çantama zarar veriyor. Burnuk seyirci önüne ilk çıkışını çok güzel yaptı bence ama filmde daha bir sürü Burnuk tarzı yaratık var. Çok tatlı görünebilirler ama aldanmamak lazım.”

Eddie ayrıca hepimiz gibi filmin çıkmasını iple çektiğini çünkü sır tutmakta oldukça kötü olduğundan film hakkındaki her şeyi söylememek için kendini zor tuttuğunu da belirtti.

Biz Fantastik Canavarlar hakkında daha çok ipucu toplamaya çalışırken o ise karısı Hannah ile vakit geçirmek ve kendi gündelik hayatına dönmek peşinde. MTV Film Ödülleri’nden sonra gitmesi gereken Las Vegas’taki CinemaCon etkinliği var ama ondan sonra bütün zaman onun!

Eddie Redmayne röportaja şu sözlerle nokta koyuyor:

“Biliyor musunuz artık biraz ara verme zamanım geldi. Karım bir bebek bekliyor ve biraz da seyahat etmeyi, gezmeyi düşünüyoruz. Fantastik Canavarlar hakkında en çok sevdiğim şeylerden biri oyuncuyu oldukça içeri çeken bir yapım olmasıydı ama bir o kadar da yorucuydu tabii. Çekimler 6 ay sürdü ve bu uzun bir süre. Kendimi çekimler boyunca kendimi tamamen filme adadım ve evet artık biraz ara vermenin zamanı geldi.”

eddie-mtv4

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir