Alan Rickman, Rowling’in Snape Hakkındaki “Küçük Sırrını” Çok Uzun Zamandır Biliyordu!

snape lily

Alan Rickman‘ı kaybedişimizin üzerine J.K. Rowling‘in yaptığı önemli bir açıklama tüm Harry Potter hayranlarını yeniden duygulandıracağa benziyor.

2011 yılında verdiği bir röportajda Alan Rickman, daha ilk film yapım aşamasındayken ve Ölüm Yadigarları daha yayımlanmamışken J.K Rowling‘in, “Snape” karakterini canlandırabilmesine yardım etmek için kendisine önemli bir detayı aktardığını açıklamıştı. O dönemde hayranların aklında soru işaretleri oluşturan bu açıklamayı aydınlatmak isteyen bir takipçisi, Rickman‘ın ölümünün ardından Rowling‘e, verdiği o küçük ama önemli detayın ne olduğunu Twitter üzerinden sordu. Rowling’in yanıtı ise hem düşündürücü hem de  Rickman‘a duyulan saygıyı bir kat daha arttıracak cinsten.

“Alan’a “Her zaman” kelimesinin ardında yatanı söylemiştim.”

Peki bu ne demek? Bu açıklamadan şunu çıkartabiliriz ki Rickman daha ilk filmden itibaren Snape‘in Lily‘e duyduğu hisleri ve Snape‘in son filmde hepimizi derinden etkileyen sadakatinin hikayesini biliyormuş. Bu bilginin Rickman’ın oyunculuğunu ve Snape‘i anlayış biçimini ne denli etkilediğini hepimiz tahmin edebiliriz. Belki de Rowling Rickman’la bu küçük sırrı paylaşmamış olsaydı beyazperdede karşılaşacağımız Snape bambaşka bir bakış açısından canlandırılmış olacaktı.

Hayranları derinden etkileyen bir diğer kısım ise Rickman‘ın da, Rowling‘in kendisiyle paylaştığı sırrı tıpkı Snape karakteri gibi ömrü boyunca saklamış olması. Rowling‘in Rickman‘a ne kadar çok güvenmiş olduğu da bu gelişmeyle gün yüzüne çıktı. Karakterine çok yakışan bir oyuncunun gerçek hayattaki kişiliğiyle de o rolü layıkıyla yerine getirdiğini görmenin duygusallığı içerisinde, Rickman‘ı tekrardan saygıyla anıyoruz.

⁠⁠⁠Evapsie!

Forumdan Cevaplar!

Site Yorumları
4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir