Chris Columbus: “Remus Lupin Rolünü Robin Williams Oynayabilirdi”

Robin Williams Harry Potter

Harry Potter serisinin ilk iki filmini yöneten Chris Columbus, Robin Williams için Remus Lupin rolünde “muhteşem bir iş çıkarabilirdi” dedi.

En sevdiğimiz kurtadam olan Remus Lupin’i hayal edince hepimizin aklında David Thewlis’in o başarılı oyunculuğu geliyor. Ancak bilmediğimiz bir detay var ki, aslında bu rolü daha önce isteyen çok ünlü bir oyuncu vardı. O da birkaç yıl önce hayata veda eden Robin Williams’tan başkası değildi.

Robin Williams daha önce de birkaç Harry Potter rolüyle ilgilendiğini belli etmişti. Ancak yapımcılar oyuncu kadrosuna yalnızca İngiliz oyuncuları alıyordu. İlk iki filmin yönetmeni olan Chris Columbus ve J.K. Rowling, oyuncu kadrosunun “yüzde yüz İngilizlerden oluşması” konusunda anlaşmışlardı. Harry Potter yönetmeni Chris Columbus eğer alınmış olsaydı Robin Williams’ın Lupin karakterini farklı yorumlayacağını ancak ne olursa olsun bu rolde muhteşem bir iş çıkaracağını düşündüğünü belirtti.

Serinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı için oyuncu alımı yapan Janet Hirshenson 2016’da Huffington Post haber sitesine yaptığı açıklamada popüler film serisinin oyuncu seçiminde önemli bir kuralın olduğunu belirtmişti: Tüm oyuncular İngiliz olmak zorundaydı.

Hirshenson aynı söyleşide Williams’ın Hagrid’i oynamak istediğini ancak “İngiliz kuralı” yüzünden geri çevrildiğini söyledi. Columbus ise Total Film dergisiyle yaptığı ayrı bir söyleşide Williams’ın zamanında Lupin rolüyle de ilgilendiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Robin Williams’la konuşmuştuk, Lupin’i oynamak istediğini söylemişti. Ona tüm kadronun İngiliz olması gerektiği kuralını ve yapabileceğim bir şey olmadığını söylemek çok zordu.”

Yakın zamanda Insider’a verdiği röportajda ilk iki Harry Potter filmin yönetmenliğini ve üçüncüsünün de yapımcılığını yapan Columbus, serinin sadece İngiliz oyuncuları oynatma kararı hakkında konuştu ve “Williams’ın role alınmış olsaydı Lupin karakteri konusunda nasıl bir iş çıkartırdı” sorusunun cevabını verdi.

“Robin muhteşem bir iş çıkartırdı. Karakteri farklı bir tarzda yorumlardı. David Thewlis’in harika oynadığını düşünüyorum ancak Robin de muhteşem olurdu. Jo Rowling’le ben tanıştığımızda birbirimize bu kadronun yüzde yüz İngiliz olmasını istediğimizi söyledik. Ben de buna bağlı kaldım bu arada.”

Robin Williams İngiliz Kuralı Yüzünden Harry Potter Serisinde Yer Alamadı

Robin Williams Harry Potter Remus Lupin

Lupin ilk olarak üçüncü kitap ve film olan Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’nda Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni ve Harry’nin ebeveynleri James ve Lily’nin yakın arkadaşları olarak karşımıza çıktı. Williams 2001’de New York Post’a verdiği bir röportajda Harry Potter filmlerinde oynama şansını kaçırdığını belirtmiş ve seri olur da ileride Amerika’ya geçerse diye şaka yollu şu ifadelerde bulunmuştu:

“Oynamayı istediğim birkaç karakter vardı. Belki bir gün olur. Eğer Harry Yale’e gider de başkan olursa.”

Columbus ise Insider’la röportajında tüm ana rollerde İngiliz oyuncuların oynaması konusunda katı bir tavır takındığını dile getirdi. Kendisi gibi Amerikalı olan kızı Eleanor Columbus filmlerde önemsiz bir karakter olan Susan Bones’u oynamış ancak filmde hiçbir diyaloğa dahil olmamıştı.

Bones Harry Potter ve Felsefe Taşı’nda Harry’nin sınıfından olup Seçmen Şapka’ya çağırılan ilk öğrencilerden biri olarak hafızalara kazınmıştır.

“Kızım 80 gün kadar çalıştı. Ancak hiçbir sahnede konuşmadı çünkü İngiliz değilseniz, repliğiniz olamazdı.”

Ya sizler Remus Lupin rolünde David Thewlis yerine Robin Williams’ın oynamasını ister miydiniz? Bu katı İngiliz oyuncu kuralı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin!

Kaynak: Yahoo

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir