Rowling’in El Yazması Ozan Beedle’ın Hikâyeleri Kopyalarından Biri Daha Lumos İçin Açık Artırmada

ozan-beedle

Ozan Beedle’ın Hikâyeleri’nin, J.K. Rowling tarafından elle yazılan, yedi nadir kopyasından ikincisi aralık ayında Londra’da Sotheby’s isimli müzayede firmasında açık artırmaya çıkarılacak! Bu açık artırmanın yaklaşık 500.000 £ getirmesi bekleniyor ve bu gelirin bir kısmı da Lumos isimli hayır kurumuna gidecek!

Dekore edilmiş kopyası, İngiliz yayımcı Barry Cunningham’e verilmişti. Barry Cunningham kim derseniz, yaklaşık 20 yıl önce Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın yayım haklarını Bloomsbury isimli yayınevine imzalamış ve J.K. Rowling’in edebî kariyerini başlatmış olan yayımcıdır.

Bu kitaplardan altı tanesi, geçtiğimiz 17 yıl boyunca Harry Potter kitaplarına en yakın bağları olan insanlara verildi. Yedinci kopyası ise açık artırmaya çıkacak, gelir de seslerinin duyulmasına muhtaç olan çocuklara yardım etmek için kullanılacak. Bu kitabın sahibi şimdi kimse ona TEŞEKKÜR EDERİM – ve adil servetin senin olsun!

– J.K. Rowling

Cunningham’in özel baskısının içinde (Sotheby’s açık artırmasını onaylayan) Rowling’in yazdığı bir yazı da bulunuyor:

“Barry’ye, gözlüklü bir çocuk büyücü hakkındaki fazla uzun bir romanın satabileceğini düşünen adama… TEŞEKKÜR EDERİM.”

Cunningham de kitabı vermek hakkında şunları söyledi:

“İnanılmaz ve beklenmedik bir hediyeydi. Olağanüstü bir şekilde harikaydı ve şimdi bu kitapla iyilik yaptığımdan emin olmak istiyorum.”

Bu kitap, 12 Aralık 2016’da açık artırmaya çıkmadan önce Sotheby’s müzayede firmasında gösterimde olacak. J.K. Rowling tarafından özellikle hayır işleri için satılması amacıyla yazılan ilk kopyası 2007’de açık artırmayla satılmıştı ve Lumos ile ilgili amaçlara kullanılması için 1.95 milyon £ getirmişti.

Böyle nadir bir kopyaya sahip olmak istemez miydiniz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir